Quidem.art Opublikowano 16 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2022 Mokrą od łez kotarę nocy Złotym grzebieniem rozczesujesz sobą, A w kryształowych kroplach rosy Łąkę stokrotki okrywają młodą. Objęłaś mnie, gdy świtem dzień Otulił cień rozpaczy, I płynę przez snów nowych kres, A czas jak ja się ślimaczy. Na fali fal nie patrzę w dal, Bo dziś już najważniejsze, Że jesteś tuż obok szczęśliwych słów Ciszą od marzeń lżejszą. Burz będzie w bród, drabiny kłód, Kamienna droga czeka, Tu tylko my, gorący lód I brzasku świateł rzeka. Do sennych ust dobiega tchu Leniwa myśl od serca, Że dobry Bóg zrobił, bo mógł, I w losu oddał ręce Pięknego jak Ty człowieka. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 4
Tectosmith Opublikowano 16 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. TO na końcu to zupełnie nie rozumiem po co i naco, i do czego. Zakładam, że niedowidzę.
Quidem.art Opublikowano 17 Września 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Września 2022 @Phuruchiko na niektórych sprawach niestety wiek ma znaczenie. Rekurencja stokrotek w zroszonych pryzmatach to wszechogarniająca miłość kiedy osoba która kochasz inspiruje cię do wszystkiego od wielkich haseł po sprawy drobne jak listek trawy.. A że łąka młoda bo miłość właśnie wzrasta, Jak wiosenna trawa. Pozdrawiam
Tectosmith Opublikowano 17 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To też bardzo zrecznie napisane. --- Faktycznie nie dostrzegłem, że to młodą łąkę chodzi :-) Również pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi