Rafał Hille Opublikowano 13 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2022 wiersz przeznaczony do zapomnienia odejdzie jak miłość przez wywietrznik wiersze w końcu umierają na stojąco wysychają jak dolina Issy albo ostatnia butelka wódki o 4 nad ranem Raskolnikow z zardzewiałą siekierą umrze przed lichwiarką i krew przestanie tryskać na kolana pasażerów w podmiejskich pociągach gdy pustosłowie stukało dwa piętra wyżej wyrzuciłem wiadro gazet śmierć wiersza z gazety jak śmierć nieznanego gatunku ryby głębinowej interesuje nieznane gatunki gołębi pokoju pamiętasz kłódkę na moście, niejadalny tlen zżarł wspomnienia z kocham został cham z piłką do metalu zapomniany kluczyk połknęła niejadalna ryba - idealna metafora nie istnieje powiedział Dinozaur do młodych chwaląc pana za fajerwerki na niebie i żarcie na dwóch nogach kiedyś w końcu struga moczu ułoży się w "być albo nie być" na którymś murze a pijane pustosłowie przestanie walić dwa piętra wyżej młotkiem w ścianę kto mówi ze idee nie zdychają ten nie wie że na końcu Internetu żyje żrący wszytko mały czarny kosmaty diabeł 4
Ana Opublikowano 13 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2022 @Rafał Hille Może i tak, ale przekształci się w inny rodzaj energii - mój uśmiech chociażby teraz, z za ułamek sekundy narodzą się z niego nowe, kolorowe wszechświaty ;) Bo dlaczego nie...? ;) Pozdrawiam :) 2
Rafał Hille Opublikowano 13 Września 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Września 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. pewnie :)
Rafael Marius Opublikowano 13 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Może to i prawda? 1
Ana Opublikowano 13 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2022 @Rafael Marius E... chyba nie ;) 1
Nefretete Opublikowano 13 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Z całości twojego tekstu! Powyższe frazy wybrałem dla siebie! Całość przez duże good! Pozdrawiam 1
Gość Opublikowano 14 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2022 @Rafał Hille Bardzo się czyta :).
Leszczym Opublikowano 15 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2022 @Rafał Hille Jestem pod ogromnym wrażeniem !!! 1
Rafał Hille Opublikowano 16 Września 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Września 2022 @Michał_78 @Leszczym @Tyrs @Nefretete @Ana @Rafael Marius - też mam nadzieję, że tekst nie zostanie tak szybko zapomniany bo go wydrukowałem w "Twóczości" wrześniowej, dziękuję za odwiedziny i życzliwe komentarze i miłej kolorowej jesieni :) 3
Rekomendowane odpowiedzi