Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Leszczym Opublikowano 11 Września 2022 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 11 Września 2022 Dzisiaj może poproszę morze żeby mi wyjaśniło o ile za mały jest człowiek. Może morze odpowie, bo przecież jest znane z niepojętej i najgłębszej wielkości. Ale jest ale, bowiem morze nie rozmawia z każdym, a i wiatr swoje wtrąca i dopowiada i świszczy. Władysławowo, 11.09.2022r. 13
Annuszka Opublikowano 11 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2022 Ładna ta Twoja nadmorska refleksja... Może Ci morze odpowie, ono lubi przynosić ciekawe odpowiedzi
Leszczym Opublikowano 11 Września 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Września 2022 @Annuszka dziękuję, mam wrażenie że myśl zupełnie nienadzwyczajna ;))
duszka Opublikowano 12 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A może zadajesz niewłaściwe pytanie..? I dlatego morze nie odpowiada? Ja bym zapytała: o ile za duży jest człowiek. I już słyszę grzmiącą, groźnie falującą, smagającą wiatrem odpowiedź, która na sobie czuję - o wiele za duży! W swoim własnym ludzkim pojęciu oczywiście. Myslę, że nad morzem i w wysokich górach nabieramy własciwej wielkości (małości). Inspirujesz, Leszczymie :) Pozdrawiam! 1
WiatrŚwietlny Opublikowano 12 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2022 Chwyta ze serce - u mnie za brzdąca każde lato nad morzem :D 1
Leszczym Opublikowano 12 Września 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Września 2022 @duszka dzięki, miło mi. Ja tam nie wiem wobec bezkresu morza ewidentnie czuję właśnie małość ;) Również pozdrawiam ;) @WiatrŚwietlny Ech, bez przesady, zupełnie malutki tekścik ;)
duszka Opublikowano 12 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. I to jest jego odpowiedź! Mi też taką daje :) 1
iwonaroma Opublikowano 12 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2022 Morze jest niemożliwe :) 1
Leszczym Opublikowano 12 Września 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Września 2022 @iwonaroma Nie, to my ludzie jesteśmy niemożliwi ;) 1
Leszczym Opublikowano 14 Września 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Września 2022 @Dag Dzięki. A ja mam wrażenie, że to taka malutka myśl, a nad morzem to wrażenie rosło i rosło i rosło...
Ilona Rutkowska Opublikowano 16 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ... i te wtrącenia czasem mylą, ale i tak morza można słuchać bez końca;) pozdrawiam:) 1
staszeko Opublikowano 16 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2022 Przepiękny tekst, wymowny swą prostotą oraz spostrzegawczością. Podoba mi się myśl, że morze nie z każdym chce gadać, bo to prawda — znam ją z własnego doświadczenia. Morze potrafi niektórych słuchać, a wtedy wciąga i nie ma już dla nich ratunku. Gratuluję świetnej miniatury. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 2
Leszczym Opublikowano 16 Września 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Września 2022 @Ilona Rutkowska Tak, bardzo je lubię i z biegiem lat coraz bardziej sobie to uświadamiam. W ogóle wodę lubię, bo i jeziora bardzo mi odpowiadają ;)) @Kapistrat Niewiadomski Dzięki ;) Dzięki za uwagę ;) 1
Rekomendowane odpowiedzi