Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

to nic że lato się kończy

że pająk z babim latem

się z nim droczy

że pakuje wakacyjne

chwile  do  walizki

ma smutne oczy

to nic że lato już mija

przeprasza za to i tamto

patrząc za siebie

koło  czasu  się  toczy

minie zima  i  jesień

znowu  do nas wróci

Edytowane przez Waldemar_Talar_Talar (wyświetl historię edycji)

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Benjamin Artur   Tytułowy "Pies andaluzyjski" zeskakujący z płótna Dalego to genialna metafora. Bardzo podoba mi się połączenie kina Buñuela , surrealizm Dalego i literaturę Cervantesa, tworząc z nich podróż przez mapę Hiszpanii. Tym bardziej, że ostatnio szukałam natchnienia u Dalego. :) Czytając Twój wiersz można poczuć gorące powietrze andaluzyjskiej nocy i usłyszeć rytm flamenco. Świetnie połączyłeś realizm z onirycznym, sennym widziadłem. Sewilla i Grenada ożywają w tych wersach. Bardzo mi się podoba! 
    • @Berenika97... takich.. niedopasowanych.. jest dużo wśród nas, mężczyzn także. Ty, jako kobieta, piszesz o niej. Uśmiech na twarzy - jakby masce, bo ciągle brak zrozumienia z drugiej strony. Czas - zdarzenia.. oblepia ciało do tego stopnia, że zatraca się własne kontury, dobre porównanie. Bardzo dobre na koniec... 

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Czas niech złagodzi tę myśl peelki. Pozdrawiam.  
    • @Magdalena Zmarniały co za złe słowo Prawie jak "nieodwołalnie" Stuk stuk stukają drzwi Otwartych klatek Po kanarkach Wydanych na żer Miejskiego ptactwa
    • @Nata_Kruk Ciekawe spojrzenie, w dobie postępu. Czy te łąki dalej będą kwitnąć? Tak sobie pomyślałem.  
    • @aff @aff mam Agatko

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Najbardziej rozbawiła mnie moja młodsza córka  Pokazuje Jej wiersze a Ona  "o mamo to jakiś fejk  kobieta ma takie samo imię i nazwisko  Pisze o jakiejś Lucynie i Ani tylko nic nie rozumiem " No to mówię że to przecież ja i moje wiersze na co Jagoda  Weź nie ściemniaj bo Ty aż tak mądra nie jesteś  Nie ma to jak dobre słowo od dziecka usłyszeć Ogólnie to moje dziewczyny mimo wszystko dumne z matki @hollow man dziękuję Tak to dla mnie super ekstra historia i wyróżnienie
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...