Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Inne spojrzenie, część 58

Rekomendowane odpowiedzi

- Jak przyjemnie! - Soa położyła się na kocu obok Mila. - I jak ja tego potrzebowałam... Piasek... słońce... prawdziwy relaks - wysunęła stopę poza koc. - Au, jaki gorący! 

- Woda też jest na pewno ciepła - Mil odwrócił się na brzuch i spojrzał na Soę z zachęcającym uśmiechem. - Co powiesz na kąpiel? 

- No nie wiem... - postanowiła, że podroczy się z towarzyszem podróży, chociaż spodobał się jej ten pomysł . - Dopiero co się położyłam... I jest tak fajnie! 

- No dobrze... - Mil udał rezygnację, kładąc się z powrotem na plecach. - Masz rację, jest bardzo przyjemnie. Już dawno marzyłem, żeby tu się znaleźć. 

- Ale ze mną, czy w ogóle? - po kilku minutach ciszy Soa droczyla się dalej. 

- Trudno powiedzieć - Mil zerknął na nią powtórnie. Uśmiechnął się do niej i zarazem do własnych myśli, ujmując jej nadgarstek. - Chodź do wody.

*     *     *

- Było fajnie, prawda? - zapytał retorycznie, bo z jej błyszczących oczu i uśmiechu mógł odgadnąć, że było. - Fantastyczna woda - dodał, gdy kładąc się obok niej tak, by razem z nią patrzeć na ocean. 

- Czy dobrze pamiętam - zaczął Mil po następnych kilku chwilach - że marzył ci się relaks? 

- Tak... - odpowiedziała, z rozmarzonym uśmiechem. - I relaks jest. Zobacz, jaki tu spokój! Piasek... Cisza... Ciepłe morze... - pominęła myśl, że to ocean. - Palmy... Jest wprost cudownie! 

- Masz piasek na stopach - Mil postanowił przejść od myśli do dotyku. - I krople wody na nogach - zauważył lekkim tonem, czyszcząc je delikatnie z piasku, a w moment później przesuwając powoli palcami wokół kostki. 

- Mil... - głos Soy zabrzmiał odrobinę inaczej, jakoś tak bardziej miękko. - Co robisz?... Czy to... wypada? Nasz mistrz... 

- Myślisz - zaczął odpowiedź - że nie wie o niczym? Przecież wie wszystko - wędrował dotykiem w stronę jej uda. 

- Przestań... - szepnęła. Znów jakoś bez przekonania. - Zasłaniasz mi słońce. 

- Teraz tak - pochylił się nad nią nieco bardziej. Dotyk dotarł już nieco wyżej i był równie czuły. Odwróciła głowę w jego stronę. 

- Mil, to niestosowne... - wyszeptała. - Nie wiem, czy... 

- Czego nie wiesz? - jego ton stał się odrobinę delikatniejszy, podczas gdy jego palce wciąż wędrowały po jej udzie, w dół i w górę. 

- Zasłaniasz mi słońce - spróbowała zdobyć się na bardziej zdecydowany ton. 

- Zasłaniam - przyznał, pochylając się jeszcze niżej i całując delikatnie jej wargi. - Ale tylko trochę. 

Gdy nie odwzajemniła pocałunku, złożył go na jej wargach ponownie. I po chwili jeszcze raz. Tym razem doczekał się odpowiedzi. Spodziewanej. 

Powoli obróciła się na plecy i objęła go za szyję. 

- Jedno drugiemu nie przeszkadza - mignęła jej myśl, nacechowana wszakże nutką kobiecego uporu. - Czemu nie? 

Cdn.

Voorhout, 03.09.2022

Edytowane przez Corleone 11
Literówka (wyświetl historię edycji)

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Czyż nie jest prawdą, że dziewczynki bywają niegrzeczne

? Ale i Milowi pozwoliłem być niegrzecznym ... 

Dzięki Ci wielce za wizytę, czytanie i komentarz .

Serdeczne pozdrowienia.

Edytowane przez Corleone 11 (wyświetl historię edycji)

@WiechuJK

Nie "panzer", tylko Grzegorz Brzęczyszczykiewicz. 

Wiesławie, dzięki za wizytę i uważne czytanie . 

Serdeczne pozdrowienia.

Edytowane przez Corleone 11 (wyświetl historię edycji)