Jay Jay Kapuściński Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 wstrzymane oddechy stoją na ustach -zaszyfrowane fale (trzeszcząca woda nie urwie się z łańcucha) * zbudować stygmaty pod gruzami nowego życia zagiąć rogi na obrusie -peryferii marzeń uczta kinomana -robaki jedzące przyszłość na pamięć
Tdk crew Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 te stygmaty z mojego wiersza??z ciekawości pytam!coś w tym jest!!podoba mi się + Pozdrawiam
Anna_M. Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Szczerze mówiąc nie do końca łapię; dwie pierwsze zwrotki - wydaje mi się, że mowa tu o napięciu, o jakimś ważnym, może przełomowym momencie dwie następne - o zbudowaniu nowego życia i o zakreśleniu "granic" swoim myślom, niedopuszczeniu do sytuacji, w której marzenia przejmują kontrolę nad życiem rzeczywistym a ostatnia? jak to rozumieć? - pierwsze, co mi się nasuwa, to, że i tak nie można tak wszystkiego zaplanować, wiedzieć wcześniej, znać przyszłości nie wiem pozdrawiam
Sylwia Chojnowska Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jedyne czego zrozumieć nie mogę, ani odnieśc do czegokolwiek co jest mi znane reszta na plus i zwłaszcza te wstrzymane oddechy i obrus
Luthien_Alcarin Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 nieźle... acz musiałam się wczytać kilka razy: zagramtwałes;) ale jest ok daje + (najlepsza chyba 3 strofa) Pozdrawiam Agata
Gość Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Druga część równie ciekawa jak pierwsza. Kolejna porcja dobrych metafor i porównań, celnie uchwyconych słownych klimatów. Pozdrawiam plussowo ;-)))
Arkadiusz Nieśmiertelny Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 zbudować stygmaty pod gruzami nowego życia niezłe pozdrawiam memento mori
Jay Jay Kapuściński Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 dziękuję Wam drodzy Śmiertelni i Nieśmiertelni... Tdk-dzięki, na stygmaty sam wpadłem! ;) Anno-to nie jest wiersz o mnie, tylko o ludziach którzy niszczą życie innych ludzi, w ostatniej strofie porównuję ich do robaków. Pansy-telepatia? Wskazałaś moich faworytów ;) Sylwio-dzięki, robaki=ludzie niszczący przyszłość innych. Agato-fajnie, że wpadłaś, 3 strofa to bardzo ważny punkt tego tworu :) Joanno-och!.. dzięki ;) Arkadiuszu-dzięki, cieszę się, że zajrzałeś. pozdrawiam Was i bardzo dziękuję za odwiedziny
stanislawa zak Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 niesamowite metafory moim ulubieńcem ta z obrusem pięęęęęknie pozdrawiam szałowo
Michał Ziemiak Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Jay - druga część nie kojarzy już mi się omylnie z polityką, a tym bardziej z "Rotą" ;-) Robaki na końcu wg mnie świetnie wieńczą temat - o lie nie będzie 3 części ;-) Tak czy siak jastem na tak! POZDRAWIAM!
Jay Jay Kapuściński Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Stanisławo, Michale, Pansy- wielkie dzięki za odwiedzinki i pozostawienie po sobie kilku słów... pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi