Poezja to życie Opublikowano 21 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2022 (edytowane) Czas płynie Jego blask rozświetla noc Jak księżyc w dolinie Wyciągam do niego dłonie I modlę się o spokój duszy Żadna łza już mnie nie wzruszy Chcę tylko uchwycić Ten obraz szczęścia Zapisać na czarnej kliszy I odejść w martwej ciszy Edytowane 21 Sierpnia 2022 przez Dragaz (wyświetl historię edycji) 2
Ana Opublikowano 21 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2022 @Dragaz Był czas - lata... - że też modliłam się o spokój duszy. O to, abym mogła spokojnie przespać noc, nie paraliżował mnie strach, poczucie winy. Moja prośby zostały wysłuchane, a raczej sama - poprzez zmianę sposobu myślenia... - osiągnęłam ten stan "spokoju duszy". Wbrew pozorom nie jest to trudne. Ale łatwo powiedzieć... Pozdrawiam ;) 1
Poezja to życie Opublikowano 21 Sierpnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2022 @Ana Ten wiersz to nie autentyczne przeżycia tylko fikcja literacka a raczej poetycka. Pozdrawiam serdecznie:)
Ana Opublikowano 22 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2022 @Dragaz No jakoś tak mam, że na poważnie biorę... ;) Dziękuję i również pozdrawiam :)
Rekomendowane odpowiedzi