Anna Ratajczyk Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Staliśmy obok siebie Nagle do naszych uszu dopłynął rozkaz: "Złapcie się za ręce!" Staliśmy obok siebie splatając swoje martwe palce Powoli bez pośpiechu przyszedł ktoś i powiedział: "Możecie się już puścić" Lecz on jeszcze mocniej ścisnął moją rękę i rzekł: "Mnie tak dobrze" Moje serce dodało: "Mnie też"
kall Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zdecydowanie za mało poezji!! Wiersz jest niesamowicie bezprzesłaniowy. To takie zwykłe słowa, które tworzą jedną całość - bez żadnej głębi, możliwości analizowania każdego wersu, każdej myśli... Brak metafor. Brak wszystkiego, co w poezji najpiękniejsze. Pozdrawiam Kalina
kall Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 hmm... swoją drogą - istnieje taki przymiotnik jak "bezprzesłaniowy"?? :)
Michał Ziemiak Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Niestety, zmuszony jestem podpisać się pod słowami Kaliny - nie odczułem nic, absolutnie w trakcie lektury... pozdrawiam!
Jay Jay Kapuściński Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 czasami z prostych słów i ogranych określeń można wiele stworzyć... tutaj mi tego brakuje. pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi