Gość Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 skrzyżowała się pamięć z tęsknotą na skrawku dwóch światów zapleciony z myśli cierniowy wianuszek i kapliczka zbudowana z Twoich ramion wydeptany katalog dróg oddanych jak serce morze słów lśnią serdecznie przypominają początek i koniec
Jay Jay Kapuściński Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 ładnie ujęłaś. 'wydeptany katalog dróg oddanych jak serce ' szczere i prawdziwe. pozdrawiam
stanislawa zak Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 to samo wyjęłam z kontekstu- piękne słowa,pozdrówka
Gość Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Witaj Stasiu i Jay ;-), dziękuję Wam za pozostawione słowa , znaczą wiele ..Dziękuję i cmok .
Tdk crew Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 również ten fragment przypadł mi do gustu!! Pozdrawiam
Gość Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Dziękuję Łukaszu , cieszę się , że trafiłam choćby fragmencikiem, przecież to zawsze "coś".Pozdrawiam :-)
kall Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 a ja będę odmienna niż moi poprzednicy ;) i kapliczka zbudowana z Twoich ramion to mnie urzekło... Pozdrawiam Kalina
Gość Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Witaj Kalino, każdy może znaleźć coś dla siebie, według swoich upodobań ale może i skrytykować nie pozostawiając przysłowiowej suchej nitki. Miło mi , że Tobie przypadł do gustu inny fragmencik.Pozdrawiam ;-)
Tdk crew Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 reszta też mi się podoba źle mnie zrozumiałaś!!ale ten fragment najbardziej
Gość Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Droga Izo , dziękuję za Twój" kamień węgielny" włożony pod fundamenty mojej poezji.Jak sama słusznie zauważyłaś , nadajemy na tych samych falach , rozumiemy się i wystarczy nam niewiele słów , by powiedzieć co czujemy, interpretujesz moje słowa tak , jak gdybym mówiła o nich sama.Ten wiersz napisany został pod wpływem smutnych okoliczności i tymi słowami upamietniłam tą chwilę....Pozdrawiam :-)
Gość Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Łukaszu ,to tym bardziej jest mi miło .Pozdrawiam serdecznie . :-D
Michał Ziemiak Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiersz jest naprawdę urzekający. Wg mnie z następujących powodów: a) łączysz różne sprawy takie jak np. "swojskość krajobrazu" przedstawionego i mocno ascetyczną ilość wyrazów; b) z w/w. powodu jest "pół-miniaturowo", nieprzegadanie, co ważne c) a poza tym udowadniasz, że na temat przedstawiony przez Ciebie można mówić na 1001 sposobów bez uciekania się do "oklepanctwa" ;-) Czyli w skrócie - plusik! POZDRAWIAM!
Gość Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Witaj Michale , urzekające jest to , że inni rozumieją , nie trzeba użyć całego słownika by wyrazić swoje odczucia , możliwych metafor i porównań , trzeba czuć aromat słów.Dzięki za plusa i pozdrawiam miło. :-D
zielen oczu Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Ty z pewnością Joanno czujesz nie tylko aromat, ale coś jeszcze... Piękny, mądry, upamiętniający ? Wielu słów nie potrzeba, ważne, że tak ładnie pozdrawiam zielono natalia
Arkadiusz Nieśmiertelny Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 i kapliczka zbudowana z Twoich ramion podoba mi się, lubię tego typu wiersze, "nierozdmuchane" (cokolwiek by to miało dokładnie znaczyć) pozdrawiam memento mori
Gość Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Witajcie NATALIO i ARKU , ;-) , dziękuję Wam za odwiedzinki , bardzo mi jest miło i dziękuję za pozostawione komentarze a właściwie za słowa, które odzwierciedlają Wasze myśli .... NATALIO -lubię zielony kolor i tym bardziej przyjmuję pozdrowienia,cieszę się , że mogłam przekazać swoimi słowami , coś , co inni zauważą , zrozumieją, sposobów jak wspomniał Michał na przekaz może być wiele ale bywa różnie z wykonaniem , cieszę się , że mi się udało.Pozdrawiam Cię wieczornie :-D ARKU -miło mi , że Ty także dołączyłeś do osób, które wierszowane moje myśli pobudziły do szczerych komentarzy i do dodatnich odczuć.Pozdrawiam Cię miło ;-)
Rekomendowane odpowiedzi