Jay Jay Kapuściński Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 teatr marzeń - udawane sny spiczaste spojrzenia -rzucają się w oczy niepostrzeżenie (podłoga trzeszczy -wstecz) morza ułożone w kant -blizny wymiotują melodią przyszłości włazić z podartymi kopertami w gościnne progi szponów gdy w pozornym niebie posucha bratnich dusz (pomiędzy kłosami ograniczone pola manewru -pociąg odjechał)
Jay Jay Kapuściński Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 nie ma błękitnego nieba ani słowa ezoterycznie, co niektórych tak baaaaaaaaaaardzo bulwersowało, że musieli mnie obgadywać po kątach. pozdrawiam
Gość Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Mocny wiersz Jay, i w przekazie i słowach .Doskonałe porównania i metafory, obraz pełnometrażowy ;-), plastyczny , budzisz nim refleksje i podświadomość.Pozdrawiam dodatnio ;-)
Luthien_Alcarin Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 dobry utwór; nie jest szczytem twoich możliwosci, ale bardzo dobrze się czyta Pozdrawiam Agata
Michał Ziemiak Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam! Wiersz jest, z czego niezmiernie się cieszę, mocno osadzony w tematyce i realiach (jeśli to słowo jest właściwe...) po których się poruszasz. Bardzo podobają mi się zgrzyty i literowe dzwięki w 1 zwrotce - nadają wierszowi barwy i tonu. Przedostatnia zwrotka jest wg mnie najmocniejszym punktem wiersza! Plus ode mnie ;-) POZDRAWIAM! PS. To zabrzmi trochę dziwnie - czy moje skojarzenia (dość oględne i proste...) apropos tytułu i "Roty" mają jakieś wytłumaczenie???
Jay Jay Kapuściński Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Joanno, Ewo, Agato - dziękuję bardzo za miłe odwiedziny i przychylne komenty. Michale! Z Rotą wiersz nie ma nic wspólnego, zapewniam Cię :) pozdrawiam i jeszcze raz wszystkim dziękuję za wgląd ;)
Michał Ziemiak Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 No to mnie uspokoiłeś - muszę odpocząć od polityki ;-))) POZDRAWIAM!
Jay Jay Kapuściński Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jak najbardziej, polityce w wierszach stanowczo nie! pozdrawiam
51fu Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Mnie do gustu najbardziej przypadły zdania w nawiasach. To zwłaszcza za nie przekazuję mocny uścisk dłoni. Pozdrowienia. // 51
Jay Jay Kapuściński Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 51fu, dzięki za wejście, nawiasy odgrywają istotną rolę, cieszę się, że zwróciłeś na nie uwagę. pozdrawiam również, mocnym uściskiem dłoni
zielen oczu Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 to ja zamiast uściskać dłoń to sie ukłonię (może być?) za podłogę to się ułonię razy dwa, bo jest świetne. Cóż ja, niedoświadczona, mogę Ci jeszcze powiedzieć, chyba tylko tyle, że to kolejny Twój krok, który zostawi wyraźny ślad na błocie... pozdrawiam zielonkawo na-talia:)
urszula Juszczak Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Ojejku!!Juz chyba wszystke pochlebstwa zostaly powiedziane : ( a dla mnie nic nie zostawili :D Powiem tylko tyle ze jest niezwykly ,"teatr marzeń - udawane sny"a za to Ci pogratuluje serdecznie!!Choc jestem idealistka zyje w takim "teatrze". Pozdrawiam : )
Jay Jay Kapuściński Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Natalio, Urszulo - dziękuję Wam za odwiedzinki i ślad po sobie w postaci komentarzy. pozdrawiam
stanislawa zak Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 jak wszyscy to wszyscy...rzucają się w oczy spiczaste spojrzenia- ostre słowa. i nie martw się że niektórzy nie lubią ezoterycznych snów, świat jet większy od niewszystkich zważ na to pozdrawiam bez szalika szalikowo.plusowo
Jay Jay Kapuściński Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie martwię się, denerwuje mnie tylko, że niektórzy mają siebie za niewiadomo kogo i uważają, że mogą snuć różne aluzje, a ja tego nie zauważę. dzięki za odwiedziny, pozdrawiam szalem
stanislawa zak Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 te aluzje też uderzyły we mnie ale po zastanowieniu pomyślałam że tylko ludzie bez wiary w siebie atakują , więc nie martw się czas i talent robi swoje,co do talentu to się nie mylę.
Jay Jay Kapuściński Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 dzięki Stan... biało-zielono ;) Iza, nie zauważyłem i niechcący się wkradło, ale zostaje, za późno na jakiekolwiek kombinacje ;), cieszę sie, że znalazłaś coś dla siebie w tworze. dziekuję za odwiedziny i pozdrawiam
Barbara_Pięta Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Wiersz świetny. Te szpiczaste spojrzenia, eh ostro do mnie przemawiają. Posiadasz przeogromny twórczy potencjał. Pozdrówka ślę :-)
Jay Jay Kapuściński Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki, miło mi słyszeć takie słowa, cieszę się, że twór przypadł do gustu, pozdrawiam :)
vacker_flickan Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ja myślę, że kolega sobie trochę zbyt pochlebia; sądzę, że niektórzy jednak mają lepsze rzeczy do roboty pozdr
Rekomendowane odpowiedzi