Wiechu J. K. Opublikowano 27 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2022 (edytowane) w moim umyśle wyzwolił się tekst dość letargiczny senny dreszcz taki bez sensu z czym to jeść a jednak miał swoisty cel a w moich oczach wyraz przejrzysty jest zapisany płynną kursywą chcę widzieć życie bez owijania przesolonymi fragmentami kłamstw i w moich myślach chaosu bieg chcę poukładać w logiczny szyk w poszukiwaniu antycznych prawd tak oczywistych pomyśleć strach w moim jestestwie przewodnia myśl taki zwyczajny człowieczy sens liberum veto na to co jest i postrzeganie co mogło być a w moich uszach dźwięczna pieśń od wiecznej prawdy twórczy zew niespodziewany jak nagła krew a jednak adoracja w nim pewna jest podsumowując takowe wywody w miarę możności trzymajmy się zgody bez zgody same tylko szkody i to tak w skrócie jest ********** Edytowane 30 Września 2022 przez WiechuJK (wyświetl historię edycji) 5
Wiechu J. K. Opublikowano 17 Sierpnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @miauczenie owiesPozdrawiam! 1
Corleone 11 Opublikowano 19 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2022 @WiechuJK Wiesławie, trzykropek w tytule może wskazywać na jego kontynuację pierwszą linijką wiersza. Ponieważ jest inaczej, proponuję go usunąć. Zbędnym jest też powtórzenie tytułu. Przemyślnie zastosowałeś inwersję dla stworzenia w dwóch ostatnich wersach trzeciej i piątej zwrotki. Utrzymujesz lekki ton utworu, zatem zabieg ten można uznać za częściowo uzasadniony. Pomimo to trochę"zgrzyta" kolokwializm użyty w ostatniej cząstce. Dla skrócenia liczby głosek w pierwszej linijce ostatniej strofy proponuję "streszczając" w miejsce "podsumowując". Staranny wiersz, przeczytałem go z przyjemnością Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . Serdeczne pozdrowienia.
Wiechu J. K. Opublikowano 20 Sierpnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Corleone 11Dziękuję za wizytę! Postaram się wrócić do wiersza i przemyśleć Twoje wskazania, a tymczasem pozdrawiam serdecznie.
Corleone 11 Opublikowano 20 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2022 @WiechuJK Wiesławie, dziękuję za przyjęcie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . Jak to mówią: "mój wiersz świadczy o mnie". Włożyłeś wiele staranności w jego napisanie. Propozycje, do których dodam "możności" zamiast "możliwości" idą w kierunku lekkiego jej zwiększenia. Serdecznie Cię pozdrawiam i życzę miłej Soboty .
Wiechu J. K. Opublikowano 21 Sierpnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Corleone 11Dziękuję panie polonisto :-) 1
Corleone 11 Opublikowano 21 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2022 @WiechuJK Drogi Wiesławie - Poeto, dzięki Ci wielce za uznanie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . Serdeczne pozdrowienia.
Wiechu J. K. Opublikowano 21 Sierpnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Corleone 11 Żartem czy poważnie, ale odważnie! Wyczuwam w Tobie belfera. :-) Pozdrawiam jak najserdeczniej!
Wiechu J. K. Opublikowano 21 Sierpnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Jacek_KDzięki! Pozdrawiam!
Corleone 11 Opublikowano 21 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Prozaik - belfer Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Poetę pozdrawia, do (ciągłej) staranności w tworzeniu namawia. A wyczuwanie to sfera istotna - przez nie niejedna dusza ku światłu urosła. Serdecznie Cię pozdrawiam . 1
[email protected] Opublikowano 22 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2022 @WiechuJK Mi tam nigdy nic nie przeszkadza, bo wierszyk zawsze świat wypogadza. Pozdrawiam Wiesławie, zgrabne strofy. 1
Wiechu J. K. Opublikowano 22 Sierpnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @[email protected]Grzegorz, dziękuję serdecznie :-) 1
Corleone 11 Opublikowano 30 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dobrze wyczuwasz we mnie belfera, Taka nauczycielska jest moja Maniera Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . Serdeczne pozdrowienia, Wiesławie .
Wiechu J. K. Opublikowano 10 Października 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Października 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @DagCzemu? Właśnie dlatego, uczymy się od siebie...biała dziura hipotetyczne przeciwieństwo czarnej dziury - transformacja umysłu na podstawie zrozumienia.
Nata_Kruk Opublikowano 18 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Fajny tytuł, znacząca treść.. jw. naj.. dla mnie... :) Pozdrawiam.
Wiechu J. K. Opublikowano 18 Października 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Października 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję! :) Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi