Ten utwór został doceniony przez użytkowników. iwonaroma Opublikowano 23 Lipca 2022 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2022 (edytowane) rwą mnie na strzępy minuty godziny i ich odstępy a ja pragnę falowania nieprzerwanie na nieskończonej Edytowane 25 Lipca 2022 przez iwonaroma (wyświetl historię edycji) 9
Gizel-la Opublikowano 23 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2022 świetna miniatura nic dodać - nic ująć :) 1
WarszawiAnka Opublikowano 23 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2022 Iwonko, zastosowałaś (celowo lub nie) rym, więc nic nie poradzę, że czytam tak: rwą mnie na strzępy jednostki czasu i ich odstępy pragnę ciągłości na linii życia nieskończoności Pozdrawiam :) 1
iwonaroma Opublikowano 24 Lipca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję :) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Celowo :) wg mnie można mieszać rymy z białym, choć rzeczywiście czasem to jest dziwne ;) Coś wykorzystam z Twojej podpowiedzi, również pozdrawiam :) @Marek.zak1 @JWF Dzięki :) 1
duszka Opublikowano 24 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2022 @iwonaroma "rwą", bo może (pozbawione "myśli przewodniej") ciągną w różne strony... A te "odstępy" to chyba "pustka rozerwania" - dezorientacji..? Twój wiersz daje do myslenia i pobudza wyobraźnię. Ja też zdecydowanie wolę falowanie :) Pozdrawiam! 1
iwonaroma Opublikowano 25 Lipca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :) Wnikliwie czytasz :) Dzięki i również zdrówka 1
WarszawiAnka Opublikowano 25 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2022 @iwonaroma : Dziękuję. :) Nasunęła mi sie nieodparcie jeszcze jedna wersja (rytm mi się narzucił): rwą mnie na strzępy nieubłagane jednostki czasu i ich odstępy pragnę ciągłości na linii życia nieskrępowanej nieskończoności Pozdrawiam :) 1
Anna_Sendor Opublikowano 25 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2022 @iwonaroma Bardzo udane, zapisane z dużą swobodą i wyczuciem, gratuluję. Zastanawiam się tylko, czy ostatnia linijka potrzebna. Pozdrawiam. 1
iwonaroma Opublikowano 25 Lipca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :) rozumiem te jednostki czasu, zarówno z naciskiem na jednostki jak też czasu :) - ale ja wychowana na osiedlu wojskowym wśród rodzin tylko wojskowych i blisko jednostki... wojskowej ... mam z lekka przesyt tych jednostek ;) Dzięki Aniu za pracę i również pozdrawiam Dzięki bardzo. Fakt, ostania odstaje. Coś zmienię. Również zdrówka. @Phuruchiko @Wędrowiec.1984 Dziękuję 1
WarszawiAnka Opublikowano 25 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Z mojego punktu widzenia "jednostki" są bardziej uniwersalne, ale jak najbardziej rozumiem Twoje nastawienie. :) Zresztą, to Twój wiersz - a moje wariacje na temat. :) Dziękuje i pozdrawiam 1
dgghj Opublikowano 26 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2022 @iwonaroma Fajne, sekundy są ostre, minuty nudne, a godziny ciężkie... Pozdrawiam Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
iwonaroma Opublikowano 26 Lipca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :) Dzięki za zrozumienie Również pozdrawiam :) Tak właśnie jest z czasem, czy króciutki czy też długi - sprawia problemy ... Również pozdrawiam
WarszawiAnka Opublikowano 28 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2022 @iwonaroma : ...i jeszcze raz. :)
Rekomendowane odpowiedzi