Arsis Opublikowano 22 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2022 Stoimy oślepieni słońcem, gdzieś pomiędzy frazami naszych oddechów. Wietrznej etiudy. Ściskamy palcami nitki kobaltowego nieba, które przesączają się zwierciadlanym strumieniem czystego blasku. Przede mną bogini. Przyglądam się twoim oczom, w to ujarzmione w krysztale piękno. Przyglądam się twoim oczom… Skąd nadlatują te ptaki? Znad jakich wzlatują obłoków? Widzę ciebie zatrzymaną w czasie. Falujące włosy zanurzone w oceanie smutku. Rozdzierają cię roztańczone cienie, drgające refleksy, jakbyś opadała na dno jeziora półprzezroczystym ciałem meduzy. Oddalasz się ode mnie tak bardzo powoli, jak księżyc od ziemi… Milimetr po milimetrze… … wyciągasz ramiona… Lecz nim zerwą się grawitacyjne więzy, spopieli nas supernowa w potoku straszliwego blasku. Widzę ciebie. Twoje usta. Dłonie… I mógłbym tak ciebie powtarzać. I mógłbym powtarzać wciąż. I mógłbym… Co się stało z naszą miłością? Powiedz… Nasłuchuję… W uszach ― piskliwy szum… Błądzę, potykam się, kluczę… … docieram jedynie ― do n i c z e g o… Widzę ciebie. Twoje wspomnienie. Zaciskam mocno powieki, aż do granicy bólu. Otwieram. Rozmazują się wilgotne plamy. Skapują srebrnymi kroplami po nagłej lipcowej ulewie. Spływają po szybach łzy… Za szybami burza melancholii. Za szybami samotna noc… Sperlona łąka. Ogród. Las… … za oknami noc… Wsłuchuję się w to ciągłe milczenie. Ty umiesz wszystko. Wiesz… … umiem już ciebie na pamięć. Tęsknię. (Włodzimierz Zastawniak, 2022-07-22) 4
[email protected] Opublikowano 23 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2022 @Arsis Włodku Twoja wrażliwość jest niepojęta, bezgraniczna, nieokiełznana, jak Ty to robisz? Chyba nie śpisz nocami, a to co widzisz za oknem ubierasz w słowa. Miłego dnia.
Annaartdark Opublikowano 23 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2022 @Arsis piękny wiersz, cudowny. Czyta się go z lekkością Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Somalija Opublikowano 23 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2022 @Arsis Wiesz, że jesteś dla mnie wzorem...
Arsis Opublikowano 23 Lipca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2022 @Somalijamasz, aga, pouśmiechaj się trochę za mnie,... @Annaartdark dziękuję, Pani...
Somalija Opublikowano 24 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2022 @Arsis Chyba do Ciebie, nie za Ciebie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Arsis Opublikowano 24 Lipca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2022 @Somalija do mnie? nie warto. spójrz, ilu tu masz przystojniaków. do wyboru, do koloru... co jeden, to lepszy i nie będę wskazywał no to palcem...
Somalija Opublikowano 24 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2022 @Arsis Jesteś niegrzeczny, odmawiasz mi uśmiechu Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Arsis Opublikowano 24 Lipca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2022 @Somalija nie odmawiam. uśmiechaj się szeroko... uśmiechaj jeszcze...
Somalija Opublikowano 24 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2022 @Arsis To czemu tak marudzisz. Piosenkę mi wisisz Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Arsis Opublikowano 24 Lipca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2022 @Somalija masz cztery, w tym piosenkę o Annie, mam nadzieję, że mi to wybaczysz...
Somalija Opublikowano 24 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2022 @Arsis Dziękuję Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Somalija Opublikowano 26 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2022 @Arsis Włodek, dlaczego nie odpowiadasz swoim czytelnikom?
Arsis Opublikowano 26 Lipca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2022 @Somalija ponieważ jestem negatywem a oni to pozytywy...nie zawracaj sobie mną głowy
Somalija Opublikowano 26 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2022 @Arsis Nie zawracam sobie głowy Tobą tylko nimi, bo skierowali mnóstwo słów do Ciebie i to Cię odnegatowiło Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Arsis Opublikowano 26 Lipca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2022 (edytowane) @Somalija przepraszam, ale niekumaty dzisiaj jakiś jestem. zrobiło się znowu cholernie parno i mnie to wkurza, bo ani nie można spać, ani nic... czuję się jak w łaźni parowej albo bardziej rosyjskiej bani, gdzieś w syberyjskiej głuszy... Edytowane 26 Lipca 2022 przez Arsis (wyświetl historię edycji)
Rekomendowane odpowiedzi