Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Miałam dosyć. Wyszłam z siebie. Zostawiłam tam kukiełkę – niech jak zwykle w piasku grzebie – i wybyłam w miasto wielkie.   Zagubiona w tym chaosie, przez labirynt szłam uliczek. Płacz, ból, wrzaski, głos na głosie. Swych upadków już nie zliczę.   Po miesiącach trzech błądzenia odnalazłam w końcu drogę. Prosta, jasna. Brak zwątpienia. Wrócić więc do siebie mogę.   Znów znalazłam się w kukiełce; już nie jako obserwator, tylko czynne kukły serce, z głową ciężką, lecz bogatą.
    • @Monia wydaje mi się, że ten wiersz traktuje o tym, że nigdy nie jesteśmy w stanie przewidzieć co tkwi w drugim człowieku- stąd ten motyw klucza, który nie tak łatwo "dopasować i odnaleźć do głowy". Ciekawy wiersz, budzący poniekąd niepokój. 
    • @Myszolak Niesamowity wiersz! 
    • @Berenika97 Tak, wiosna powoli budzi się do zycia, a taka kaczka narzeka, a może też tylko się niecierpliwi i wiosnę pogania?
    • Zapadam w sen w objęciach chłodu.   Ogrzewam jego skostniałe dłonie.   Chucham tak długo, aż otuli je skóra.   I snop ciemności zarysuje brzegi ciała. Zziębnięta bliskością zapadam w sen…   I dotykam, czuję cię w gorączce.    Naprawdę tu jesteś.   I śnię, aż w końcu wyśnię grób – dla ciebie.   Dla chłodu wesele.           Insp. @Berenika97  Podczas pisania dużo myślałam o twojej "Białej ciszy" :)          
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...