Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Miłość za pieniądze

Rekomendowane odpowiedzi

Piękne dziewczyny

Sprzedają się za pieniądze

Tak myślę

Tak sądzę

On tańczy z nią w klubie

Całują się czule

On zaszeleści jej banknotami

Ona mu powie:

"Spotkamy się po ślubie"

Bo on ma pieniądze

I zaspokaja jej chciwe żądze

A one robią sobie usta

Aby trafić we frajerów gusta

Sztuczne podniety na sprzedaż

Faceci szukają mocnych wrażeń

Wylądować z dziwką w łóżku

To szczyt ich marzeń

A normalnych i porządnych dziewczyn brak

To tych paskudnych czasów znak

Edytowane przez Dragaz (wyświetl historię edycji)

@Moondog Wczoraj poderwałem dziewczynę na imprezie. Zdumiewa mnie to jakie Polki są łatwe. Wystarczy, że facet dobrze wygląda i od razu tracą głowę i pozwalają na wszystko! A wiersz jest właśnie o tym. Że teraz we współczesnym świecie liczy się tylko kasa i seks. Ja nie miałem kasy a i tak się całowałem i obściskiwałem z piękną dziewczyną:)

@Dragaz Hmm czyli też jesteś łatwy i transferujesz złość na drugą osobę. Nie obraź się tylko.

Młody człowiek musi czasem pojechać po bandzie, aby zrozumieć co naprawdę czuje i czego oczekuje od siebie.Sam miałem kilka takich jazd i Cię doskonale rozumiem, tylko nie uogólniaj,że wszystkie są łatwe. Poszedłbyś do teatru ,to byś stwierdził,że wszystkie są niedostępne :) Jednym zdaniem: zdobywaj doświadczenia, ucz się siebie, własnych reakcji, własnych oczekiwań. Jak czasem zboczysz, to ok,nie oskarżaj siebie ani innych.

Wiersz buntowniczy, zaczepny - dobry.

Moje rady ,wynikają z własnych doświadczeń i nie wiem jaki mają cel,ale na pewno dobre intencje.

@Stracony Ja już jestem grubo po 30. Bliżej 40. Niejedno w życiu przeżyłem. Ten wiersz jest lekko przerysowany. Nie uważam, że wszystkie dziewczyny są łatwe. Chodziło mi o to, że są łatwe na imprezach i koncertach. Tam się nie znajdzie żony. Ani tym bardziej na portalach randkowych. Poza tym zobacz jak mało jest naturalnych dziewczyn. Większość ma usta zrobione na glonojada. Chcą być takie piękne jak aktorki i piosenkarki. Instagram, roznegliżowane zdjęcia, lans. Łatwe i wygodne życie bez problemów. Wystarczy, że facet dobrze wygląda i dziewczynom miękną kolana. Taka prawda. One dążą do wyimaginowanego ideału piękna, który nie istnieje i jest lansowany przez media społecznościowe. Takich czasów dożyliśmy. A poza tym dziękuję bardzo za pozytywną opinię na temat mojego wiersza i cieszę, że Ci się podoba. Pozdrawiam:)

@[email protected] Normalne dziewczyny. Dziewczyny normalne. Czy to realne? Pewnie tak. Gdzieś one są a gdzieś ich brak. 

@[email protected] Normalne dziewczyny. Dziewczyny normalne? Czy to realne? Pewnie tak ale na imprezach takich brak!

Edytowane przez Dragaz (wyświetl historię edycji)