Somalija Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To też w międzyczasie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Arsis Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2022 @Somalija o, cholera! @Somalijaja tam się z nikim nie utożsamiam, ponieważ jestem nikim...
Somalija Opublikowano 9 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2022 @Arsis Czemu przeklinasz? Przestraszyłeś się Lagerthy? Wyglądamy jak siostry Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie musiasz się utożsamiać, bo sam jesteś magiczny, jak Tolkien...
Arsis Opublikowano 9 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2022 @Somalija tolkien nie był magiczny, tylko magicznie pisał....
Somalija Opublikowano 9 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2022 @Arsis Przecież o tym piszę...
Arsis Opublikowano 9 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2022 @Somalija odnoszę wrażenie, że chcesz dostać piosenkę...
Somalija Opublikowano 9 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2022 @Arsis Odnoszę wrażenie, że ostatnio mnie zaniedbałeś...
Somalija Opublikowano 9 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2022 @Arsis Dziękuję, bardzo piękna piosenka, chyba najpiękniejsza jaką od Ciebie dostałam Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. .
Arsis Opublikowano 9 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2022 @Somalija są lepsi, z lepszymi piosenkami...
ais Opublikowano 14 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2022 Nie mam żadnej propozycji, ale wątek bardzo ciekawy. Przychodzi mi do głowy Bona. Zdziwiona jestem informacją, że Diana była pazerna na władzę. Ta informacja mnie zszokowała, bo nie zgadzam się z nią. Chyba, że nie znam odpowiednich źródeł tych rewelacji. Wątek klawy
OloBolo Opublikowano 7 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2022 (edytowane) Cleopatra Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie wybaczę Elizabeth że film z MM - "Something's Got to Give" nie wszedł na ekrany ;) Edytowane 8 Września 2022 przez OloBolo (wyświetl historię edycji) 1
OloBolo Opublikowano 11 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2022 (edytowane) Elżbieta II Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. .....mam nadzieję że z Karolem też będzie czasami wesoło ;) Edytowane 11 Września 2022 przez OloBolo (wyświetl historię edycji) 1
Nefretete Opublikowano 14 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2022 @Cor-et-anima Onna-bugeisha! Pierwszy, kobiecy klan, który zapoczątkował emancypację kobiet! Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 2
OloBolo Opublikowano 27 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2022 Nefretete Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 2
Arsis Opublikowano 12 Sierpnia 2024 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2024 (edytowane) Cesarzowa Sisi, czyli Elżbieta Bawarska (róża Bawarii). Cesarzowa Austrii i królowa Węgier, w latach 1854–1898. Żona cesarza Franciszka Józefa I. Buntowniczka. Przeciwniczka dworskiej, sztywnej etykiety. Miłośniczka jeździectwa i... poetka. Jej poetyckim mistrzem był niemiecki poeta Heinrich Heine, na którym się wzorowała. Orędowniczka niezależności Węgier. Zginęła w wyniku zamachu 10.09.1898 roku, zamordowana przez włoskiego anarchistę Luigi Lucheni. Po jej śmierci cesarz Franciszek Józef ustanowił order Elżbiety, jeden z najważniejszych kobiecych orderów w monarchii habsburskiej. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Edytowane 12 Sierpnia 2024 przez Arsis (wyświetl historię edycji) 1
Rekomendowane odpowiedzi