Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@jan_komułzykant Janku dzisiaj wybitnie jestem roztargniony. A najlepiej pomieszać rzeczywistość z przekazem biblijnym, wtedy mamy misz masz że hej. Najgorsze jest to że zaczynamy to rutynowo mieszać, nie wiedząc gdzie prawda, a gdzie przekaz religijny.

Kłaniam się Janku.

@violetta Violu dopiero co się od nich oderwałem, czerwoniutkie, ładnie wizualnie, ponoć Hiszpania... ale żeby taki  kwas od słońca? Nie ma to jak polskie, ale te jadą w przeciwną stronę / o zgrozo/.

Smacznego.

Opublikowano

@[email protected] do Ciebie to pługiem trzeba jechać, jestem nienasyconą kobietą:) Podoba mi się Podlasie, Lubelszczyzna. Szykuje mi się kolejne wesele w Dworze Droblinie. do 3 godziny wytrzymałam na weselu na cieniutkich szpilkach, później poszłam spać, mieliśmy śniadanko o 11, wróciłam już wieczorem, podziwiałam łany zielonych zbóż jadąc.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• mam na to papier odpowiedni zestaw chromosomów zamiłowanie do piłki nożnej towarzystwa kobiet bywam gruboskórny jeśli akurat nie popłakuję na okruchach dnia ach te angielskie deszcze
    • @iwonaroma nie ma osobnego od nas zła,  idealiści kłamią, nie ma dla mnie osobnych bytów jak zło i dobro, jesteśmy my z krwi i kości, zostawiam Cię z tym skoro tak zabrnełaś daleko w rozmowę ze mną, Pozdrawiam Cię serdecznie    Nie ma co czekać na głupców chyba że to rodzina to trzeba, bo trzeba kogoś kochać ale resztę olać
    • @APM To taka realistyczna wizja zmiany w życiu. Nie wielkie postanowienia, a proste małe rzeczy, które pozwalają odzyskać błysk w oku. I od tego zaczyna się właśnie zmiana, a wręcz to może być sama ona, zmiana myślenia i nastawienia. Ładny wiersz. Pozdrawiam :)
    • @Berenika97   w Twoim wierszu nie chodzi o dwa ciała, lecz dwa byty pragnące przekroczyć własne granice.   "ja” chce stac się czystym żywiołem, siłą bez pamieci i bez   miary, 'ty” zaś odpowiada nie dominacją, lecz dopełnieniem  przestrzenią, która przyjmuje, podtrzymuje, pozwala wybrzmiec .   jest to dialog ognia i wiatru, morza i brzegu, światła i cienia ale w sensie ontologicznym to rozmowa między wolą a formą, między nienasyceniem a spokojem .   namiętność nie jest tu chaosem, lecz ruchem ku jednosci, w której przeciwieństwa nie znoszą się, lecz współistnieją.   filozoficznie powiedziałbym może, że eros w tym utworze nie jest tylko pragnieniem ciała, lecz tęsknotą bytu za przekroczeniem samotnosci  !!!     a Twoje " nienasycenie " okazuje się paradoksalnie nie brakiem   lecz siłą napędową istnienia .   a calkowite spełnienie to normalny koniec życia.   tak Twój Nika wiersz widzę.   do głębi swoich wierszy juz mnie przyzwyczaiłaś, ale zaskakujace przesunięcia metafizyczne.   bardzo subtelne, przyznaję.   super wiersz.   radości dużo dla Ciebie :)  
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

@Magdalena Na głupców warto czekać, bo się nawrócą. Zło się nie nawróci - póki nie zczeźnie.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...