Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Leszczym Opublikowano 15 Czerwca 2022 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2022 (edytowane) Serce Ciśnienie wzięło serducho moje podskoczyło i ugrzęzło w przełyku Pomyślałem zjem popiję czymś popcham i wróci na miejsce Nic nie pomogło nie wróciło do siebie i wybija rytm nie tam gdzie trzeba Stąd suto na bogato piszę dużo o miłości i czekam aż serce mocniej opadnie A gdy serce będzie na miejscu - myślę sobie - - snuję nitkami nadzieję - znów pokocham znowu ciebie, ba, nas nawet (miłość ma coś z egoizmu) znów miłością ładną i trafną. Warszawa – Stegny, 15.06.2022r. Edytowane 17 Czerwca 2022 przez Leszczym (wyświetl historię edycji) 8
Leszczym Opublikowano 15 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2022 @Michał_78 o no właśnie, fajnie że do mnie zajrzałeś ;))
heks Opublikowano 15 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2022 brzmi zawałowo bardzo, z poczatku :) ( wiem z autopsji), by w konsekwencji wkroczyć na ,, pola niebezpieczne. Pozdrawiam. 1
Leszczym Opublikowano 15 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2022 @heks pola niebezpieczne - mój teren ;) 1
A-typowa-b Opublikowano 15 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2022 (edytowane) @Leszczym a mnie odpowiada ta treść, jakoś dziś mocno trafia. Pozdrawiam Edytowane 15 Czerwca 2022 przez A-typowa-b (wyświetl historię edycji) 1
Leszczym Opublikowano 15 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2022 @A-typowa-b muszę zajrzeć do dzisiejszych wierszy :)) A co do treści tekstów - raz lepiej raz gorzej :) Również pozdrawiam ;)
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 15 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2022 Witaj - nie jest żle na plus - Pozdr. 1
Leszczym Opublikowano 15 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2022 @Waldemar_Talar_Talar Nie jest źle znaczy jest dobrze. Dzięki ;) @Gosława Słuchaj Reni dobrze by było ;) Ths ;)
Starzec Opublikowano 15 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2022 @Leszczym ja to bym chciał,żeby w tym przełyku było jak najdłużej, bo mogłoby wybrać gorsze miejsce:), ja bym nie wybrzydzał :) Podoba się. Pozdrawiam :) 1
Radosław Opublikowano 16 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2022 (edytowane) O! Ciekawy wiersz. Świetny początek z sercem, które ugrzezło w przełyku. Bardzo obrazowo i konkretnie. No i ta próba stosowanie prostych środków na skomplikowane problemy: Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. również bardzo wymowna. Fakt, czasem to przynosi skutek ale zawyczaj trzeba sięgnąć głębiej. Może samego dna, serca oczywiście. Pytanie, które odczytuję gdzieś pomiedzy wersami to: Czy, żeby napprawić serce nie trzeba jednak troszkę (a może bardziej) się napracować, a może i naharować. Z tym zostaję i kończę już z tym pseudoeksperckim mądrzeniem się. Pozdrawiam i dobrego dnia dnia dla Ciebie. ps. Pod wierszem zostawiam duże serducho. Edytowane 16 Czerwca 2022 przez Radosław (wyświetl historię edycji) 1
Leszczym Opublikowano 16 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2022 @Starzec dziękuję za ciekawy lekko przewrotny komentarz ;) @Radosław Tak, zdecydowanie trzeba trochę pracy włożyć w naprawę serduszka. Też mi się tak wydaje ;) Dzięki za mądry komentarz ;) 1
Nata_Kruk Opublikowano 16 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2022 (edytowane) Leszczym... od... "nic nie pomogło... " do końca, może być, niestety zamarudzę o I- szej strofce. Pierwszy wers... składnia nie najlepsza, sorry.. to.."serducho me".. nie... :( Trzeci wers... mnie brakuje w... czym.. "ś".. jeśli już takie zdanie chcesz. Wniosek.. "stąd suto na bogato piszę dużo o miłości"... :) pisanie pomaga, to taka maleńka terapia, chyba... ;) "a.. jak.. serce będzie na miejscu"... nie "jak", a gdy, wg mnie. "Snuję nitkami nadzieję" znów pokocham znowu ciebie nawet nas"..... .. tu, ładnie, ale dla mnie, bez... "no ba" (...) "znów miłością ładną trafną".. fajnie brzmi... :) Przygotowałam post, na raty, pomiędzy małymi chwilami, kiedy mój monitor załapuje swoje "życie", gdy znów załapie, szybko wkleję, powinnam zdążyć.... na tę chwilkę to wszystko. Życzę Ci uspokojonego serduszka oraz spełnionego kochania... :) Edytowane 16 Czerwca 2022 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji) 1
Leszczym Opublikowano 16 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2022 @Nata_Kruk Hej, dzięki, nie ma jak korekta znającej się na rzeczy pani redaktor :)) Fajnie, że do mnie zajrzałaś, co mogłem to poprawiłem :))
Nata_Kruk Opublikowano 17 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2022 Jak dobrze, że.. pani.. napisałeś z małej litery... :) drugiego słowa, udam, że nie widzę. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. czymś 'naprawiłeś', ale wypadałoby zmienić.. wypiję, na.. popiję... popić, czym.? tu nie sprecyzowane.. czymś.. i ok. wypić, co.? np. wypiję herbatę. Jeszcze interpunkcja, albo dostaw co nieco, albo pozbądź się jej... :) Miłego dnia. 1
Leszczym Opublikowano 17 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2022 @Nata_Kruk Natko świetne, cudne uwagi - z największą przyjemnością poprawiam. Masz talent do cennych uwag merytorycznych i technicznych do nie swoich wierszy. Szczerze podziwiam i też życzę miłego dnia!!! Ba, nawet pozdrawiam :) 1
Krzysztof2022 Opublikowano 17 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2022 @Leszczym ślicznie.. Pozdrawiam 1
Leszczym Opublikowano 17 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2022 @Krzysztof2022 dziękuję, również pozdrawiam ;)
Rekomendowane odpowiedzi