Robercik Opublikowano 10 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2022 (edytowane) Nie wiem co kryje w sobie samotność Czy tylko jest to odosobnienie I życie w oddzielnym Stworzonym przez siebie świecie Chodzenie po ziemi Patrzenie na ludzi jak na obcych Życie bez otaczających Cię… Wydarzeń, Uczuć, Prawd, Radości… To jest to, Ale samotność to również źródło. Źródło z którego czerpie Muza sztuki, Muza tworzenia, Muza rozmyślań… Wielu stworzylo z niej rzeźbę, Wielu tę rzeźbę podziwia. Samotni nie znikają Dlatego nie ma co się jej bać, Więc każdą samotność trzeba przeżyc Pijąc z niej wszystkie obrazy, Malować tę rzeźbą z życia Na wszystkie kolory uczuć… Więc zamknę już oczy I ją odwiedzę Edytowane 12 Czerwca 2022 przez Robercik (wyświetl historię edycji) 3
Gość Franek K Opublikowano 10 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2022 @Robercik Coś w tym jest..., choć chyba więcej można czerpać z miłości. Brakuje Ci dzyndzołka na końcu. I raczej tę rzeżbę. Pozdrawiam.
Sylwester_Lasota Opublikowano 10 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Też to miałem wskazać, ale wydaje mi się, że nasi eksperci językowi tą formę uznali już za poprawną, więc można tak już mówić i pisać. Jeśli tak jest, to niespecjalnie mi się podoba. Nie wiem czy czegoś nie pokręciłem, zaraz dprawdzę i wrócę. Sprawdziłem Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dopuszczalne w potocznym języku, niepolecane w starannej polszczyźnie. Czyli jednak tę rzeźbę. Pozdrawiam 2
[email protected] Opublikowano 10 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2022 @Robercik "Samotność jest przeznaczeniem wszystkich wybitnych umysłów." - Arthur Schopenhauer. Pozdrawiam Robercie... gratuluję. 1
[email protected] Opublikowano 10 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2022 @Franek K Zdecydowanie - "tę rzeźbę", choć są kontrowersyjne zdania w tym temacie. Poloniści idą ku większości. Pozdrawiam Franku. 1
Radosław Opublikowano 10 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2022 Jest refleksja ale jak dla mnie ma emocji w tym utowrze. Może ukazać przesłanie, przez zbiżenie czytelnika do człowieka w wierszu. Co o tym sądzisz? Pozdrawiam 1
Nata_Kruk Opublikowano 11 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2022 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ... to prawda. Pouzupełniaj brakujące 'ogonki'. Edytowane 11 Czerwca 2022 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji)
Robercik Opublikowano 12 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2022 @Radosław napisane 21 lat temu i wtedy tez mialem 21 lat. Teraz jak to czytalem, zanim wrzucilem, widzialem duzo miejsc, ktore troche mnie rozsmieszyly, ale chcialem zostawic bez zmian. Taki mlody, glupi, na szczescie nie zamkniety umysl. @[email protected] Pozdawiam wybitny umysł. @Franek K Z miłości na pewno, ale 21 lat temu kiedy byłem sam, zauważyłem, że samotność też ma dużo do powiedzenia.
[email protected] Opublikowano 12 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2022 @Robercik Masz rację Artur Schopenhauer był wybitnym umysłem, a jego słynna pozytywistyczna teza "że świat jest moim wyobrażeniem", przeszła do historii filozofii. Pozdrawiam Robercie.
Leszczym Opublikowano 14 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2022 @Robercik bardzo fajny, faktycznie lekko idealistyczny i dobrze, wiersz :))
Rekomendowane odpowiedzi