kall Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 gdy powstała nadzieja zapomniano dodać szczypty zrozumienia słowa wydawały się nicością nicość zaś bezmiarem bezmiar – stonowanym odcieniem zieleni szept bolał ciężki od nadmiaru spojrzeń zaplątywał się w pajęczynie westchnień gdy powstawała nadzieja ktoś nieuważny odmierzył zbyt wiele wiary smutek mieszał się z uniesieniem niczym powstający opar z powietrzem gdy powstawała nadzieja ludzie oczekiwali cudu... Szanowna Pani w zieleni! zostawiłaś łzy * * * A mówiłam Ci - nie ufaj każdemu
Jego Alter Ego Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 bardzo mi się podoba, i wiesz co..przeczytałam od końca, z początku wychodzi niezła puenta:) try:) pozdrawiam ciepło:)
Michał_Zawadowski Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 interesujące, podoba mi się, może tylko miejscami przydałoby się trochę dopracować (np. przedostatnią zwrotkę). pytanie na boku: czy pisząc "słowa wydawały się nicością nicość zaś bezmiarem bezmiar – stonowanym odcieniem zieleni" czymś szczególnym się inspirowałaś? (tak pytam z ciekawości) pozdrawiam MZ
zielen oczu Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 czuje wielka potrzebę wypowiedzenia się :) po pierwsze:"bezmiar – stonowanym odcieniem zieleni" po drugie:"Szanowna Pani w zieleni! zostawiłaś łzy" Muszę powiedzieć, że coraz więcej zieleni pojawia się w wierszch, co mi sprawia wilka przyjemność, ale tak na serio to bardzo ładnie. Jakaś delikatnośc bije od tego wiersz, a delikatne rzeczy są ładne z natury. Pozastaje mi tylko pozdrowić tak zielono-nadziejowo n.
kall Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 dziękuje za rady i komentarze Michale - tak, wiersz był inspirowany. Powód taki, jak zawsze - zmaganie papieża z życiem (gdy to pisałam, jeszcze żył). Nie chciałam tego nazwać po imieniu, dlatego oplątałam sytuację nadzieją. Natalio - dziękuję bardzo za odwiedziny i miłe słówko ;) Pozdrawiam Kalina
Michał_Zawadowski Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a, nie chodziło mi o taką inspirację;) po prostu skojarzyłem te parę linijek z jakims tekstem Herberta, takie zupełnie luźne skojarzenie (i bardzo pozytywne, bo podoba mi się ten fragment Twojego wiersza, zresztą nie tylko ten). pozdrawiam MZ
Rekomendowane odpowiedzi