koralinek Opublikowano 28 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2022 (edytowane) wchodzimy do salki a tu plamy na ścianach i głucha cisza od ścian się odbija w baraku - mrok i skwar i łóżeczek rzędy ładnie pościelonych by było schludnie w łaźni - ani kropelki widocznie wszyscy się już umyli tak, tu było naprawdę schludnie gonią nas na zewnątrz a tam trawka przycięta i drut sterczący z ogrodzenia jakby z powietrzem się szarpał wychodzimy z obozu śmierć też już dawno wyszła taniec swój odprawiła poszła dalej Majdanek, 25.V.2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Edytowane 29 Maja 2022 przez koralinek (wyświetl historię edycji) 4
koralinek Opublikowano 30 Maja 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2022 @Michał_78 poniekąd inspiracją stał się trochę omawiany u mnie w szkole niedawno "Warkoczyk", nastrój całkiem mi się udzielił i też pomyślałem o pamięci o minionej tragedii - nastrój obozu na równi robił swoje, choć już bardziej świadomie
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 30 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2022 Witam - zaskoczony jestem że tak dobrze ci wyszło - brawo... Pozdr.
koralinek Opublikowano 30 Maja 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2022 @Waldemar_Talar_Talar dziękuję, przynajmniej to mi w życiu wychodzi :) @Michał_78 również pozdrawiam ;)
Rekomendowane odpowiedzi