dach Opublikowano 27 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2022 (edytowane) Taki sobie wiersz Bez względu na deszcz właśnie pada krople jak małe, niegroźne pociski balistyczne bombardują balustradę (niestety, syndrom wojny na Ukrainie) Bez względu na lekko uchylone drzwi do łazienki słychać, jak myjesz zęby płuczesz gardło gulgocząc (nie wiem dlaczego ale to słowo zawsze robiło na mnie wrażenie) Bez względu na krajobraz North York Moors rozległe wrzosowiska ładnie wpisują się w cierpliwość i pokorę (dwa jakże kluczowe rzeczowniki) Bez względu na cholernie niezobowiązujące i zarazem cholernie zobowiązujące wiersze które zdarza mi się pisać czasem także czytać u Świetlickiego i wielu innych (pamiętacie ten wiersz jak, Rozpierdoliłaś mi wakacje) Bez względu na pufy w kolorze musztardowym mają za chwilę dostarczyć przeznaczone do przedpokoju (żona z łazienki krzyczy - tylko uważaj na domofon!) Bez względu na jedzenie na wynos Bez względu na galopującą inflację Bez względu na śmierć i życie Bez względu na białe storczyki w szklanym wazonie Bez względu na pilota od telewizora Bez względu na piątek Bez względu na ciężarówkę, autostrady, drogi gruntowe Bez względu na te wszystkie łatwe i przyjemne i ładne kobiety Bez względu na dziwki i kurwy i cały ten syf który zdarzał się i zdarza się w życiu kierowcy ciężarówki Bez względu Kocham cię... Łódź. 27.5.2022. Edytowane 29 Maja 2022 przez dach (wyświetl historię edycji) 6
Dared Opublikowano 27 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2022 A nie podoba misie, muszę z tym żyć Przegadałeś trochę a masz tyle do powiedzenia 1
Radosław Opublikowano 27 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2022 Wiersz godny gawędy i poezji zarazem, widać że peel wie co to jest życie. Biorę to. Serdeczności. 1
iwonaroma Opublikowano 27 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2022 Mnie się podoba. Tylko nie wiem, co na to żona... tj. konkretnie na te inne panie ;) Żart oczywiście, wiersz jest przedni. 2
OloBolo Opublikowano 27 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2022 literówka w trzeciej od końca linijce ;) Komentarz tak jak wyżej :) Pozdrawiam. 1
Amber Opublikowano 27 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2022 (edytowane) Miłość, do przestawiania puf koloru musztardowego, w przedpokoju, bo nie ze wszystkimi można... z Bukowskim możesz podać sobie rękę :) „w kolorze musztardowym” taki tytuł pasuje... i jest mniej lekceważący. Edytowane 28 Maja 2022 przez Amber (wyświetl historię edycji) 1
Leszczym Opublikowano 27 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2022 @dach ten wiersz jest w moim przekonaniu świetny. I tak sobie na głos myślę, czy przypadkiem tytuł jest aby na pewno odpowiedni ;)) 1
dach Opublikowano 29 Maja 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2022 @Dared zawsze lubię Twoje komentarze. Bez względu na wszystko. Pozdr. @Radosław jakże bardzo miło Ciebie widzieć. Pozdrawiam. @OloBolo dziękuję. Oczywiście wszelkie literówki, jak też błędy życiowe należy -- naprawiać. Pozdr. @Amber nad wyraz miły dla mnie komentarz. Twoją uwagę odnośnie tytułu --- bardzo sobie cenię. Pozdr. @Leszczym zawsze jesteś miłe widziany. Bardzo to miłe przeczytać taki komentarz na temat swojej twórczosci -- jak zwał tak zwał. Pozdr.
Radosław Opublikowano 29 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2022 @dach Mi również. Widzę że trzymasz formę. Pozdrawiam. 1
Rekomendowane odpowiedzi