stanislawa zak Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 stanęłam na brzegu ostatnia chmura z poszarpanymi żaglami odpływała fale smutku zadymił wiatr sypnął niepokojem w oczy i zasłona spadła noc bezwzględna zimnym oddechem skruszyła dzwięki rozbiła płacz łza w kolcach wykrwawiła znicz zrozumiałam - -że cierpienie -że miłość - że życie to jedno wspomnienie
Jay Jay Kapuściński Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 bardzo dobrze od początku do końca, uwagę przykuwa szczególnie druga strofa. 3maj się Szalikowcu!
Włodzimierz Nabkowski Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 z racji statystycznej powtarzalności wersem, proponuję wpisać na listę zakazanych wszelkie: róże, serca, dusze, pustynie oraz zlepki typu: morze piasku, krzyk ciszy. było, było i przebyło! drugą strofę czyta się fatalnie, bo wersyfikacyjny chaos i verb-oza. panoszy się przerost słów nad treścią. pozdrawiam pro-partytywny
stanislawa zak Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 tak Włodku, Tak Włodku.zakazane smrodki poszły precz. czekam na dalsze instrukcje!żegnam się ze smutkiem z wiadomych powodów.
Włodzimierz Nabkowski Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 mój komentarz nie był wymierzony w Ciebie, tylko w wiersz. Musimy być szczerzy, bo inaczej nie będziemy się rozwijać. Zachęcam do zjeżdżania moich wygniotów również! Oby tylko z argumentacją. pozdrawiam
Gość Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 1 strofa okey...pod koniec coś mi nie pasuje...Pozdrawiam.:)
stanislawa zak Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Kasiu koniec wykastrowany, ok.?pozdrawiam ksantypowo
Kasia Dobucka Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Czytałam i byłam jak najbardziej na tak, klimacik, mataforki, wszystko OK, ale szczerze mnie koniec zawiódł. Oczekiwałam czegoś głębszego, tekst w stylu "zrozumiałam - nawet nie lubisz mnie!" nie podoba mi się. Jak byś mogła to zmienić byłoby, moim zdaniem lepiej. Do reszty nie mam jakiś specjalnych zastrzerzeń:)... tylko ta końcówka. (mocno mnie zwiodła) Takie jest moje subiektywne zdanie :))) Pozdrawiam - Kasieńka :)
stanislawa zak Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Kasieńko mnie też.
stanislawa zak Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 macie świętą rację, zmieniam czy będzie ok.to powiedzcie pozdrawiam ciepło
stanislawa zak Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 tyle zmieniłam i ciekawa jestem czy dobrze, prawdę mówiąc wiersz sorzed 5 laty trudno się poprawia. ale po to jest warsztat i pomoc innych. Włodkowi dziękuję za otwarcie mi oczu - biedronką pozdrawiam
Kasia Dobucka Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Lepiej, lepiej, ale to chyba jeszcze nie to. Może "tylko wspomienie", zamiast "wspomienie człowiecze"? Fajnie, że zmieniłaś, ale pracy nigdy nie zaszkodzi. (choć jeśli wiersz pisałaś 5 lat temu, to nie wiem, czy warto było go w ogóle zmieniać, przecież to były myśli i uczucia, które odczówałaś dawno i raczej trudno do nich wracać) P.S Sorki, że dopiero teraz się odezwałam, ale mam kłopot z netem :)))))
stanislawa zak Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Kasiu nie wiem czy zdążysz ale ten wiersz po zmianie zamieściłam wyżej niby to a nie to ciekawam twego zdania pozdrawiam
Kasia Dobucka Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Teraz jest jak najbardziej w porządku. Zawsze mogłabym się czogoś czepiać, bo chyba mam do tego talent, ale mimo to sądzę, że już nie są potrzebne zmiany. Pozdrawiam :)))) - Kasieńka
Rekomendowane odpowiedzi