Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Śmiejesz się, lustro tańczy twoimi ruchami.
Niedokończona opowieść Szeherezady
Lecząca starego świata ślady,
tańcząca z moimi snami.

Chodźmy dziś na spacer.
Znajdźmy uśmiechnięte nami drzewa,
W ciszy posłucham jak śpiewasz
Przekraczając słonecznego światła leśne race.

Zrozumiałem wreszcie,
Że jesteś.
Nie chcę znowu szczęścia stracić.
Przyszłych dni deszcze
Czekają jeszcze.
Ne warto strachom czasem płacić.

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Znowu ta noc   Zaprosili do szampana, Za oknami rok się żegna – Rozpoczynaj rozpoznanie, Cóż zdobyłeś, cóżeś przegrał.   Odpalimy w świst rakiety – Lepiej żadnej by nie było. Strzeli korek, w tan kobiety, Życzą by się lepiej żyło.   Później chluśniesz raz kielicha, Albo lepiej na dwie nogi, Disco polo, rżnie muzyka, Szumi w czubie – skrzą ostrogi.   I tak dalej, do jutrzenki Tradycyjnie, jak po linie, Pierwszy stycznia dla udręki Bezpośrednio kacem słynie.   Marek Thomanek 31.12. 2025     Życzę Wam wszystkim Szczęśliwego Nowego Roku i jego bezkacowego rozpoczęcia lub ewentualnie w jak najmniejszej dawce.         
    • @Berenika97 Dziękuję, kłaniam się i życzę Wszystkiego co najlepsze w w Nowym Roku 2026 :)
    • @Leszczym Pięknie to opowiedziałeś - ta "taśmowa produkcja" i niemożność sprostania poetkom brzmi jak najlepsza przygoda twórcza, jaka może się przytrafić. A argument o życiu w liczbie mnogiej to szczególnie trafne uzasadnienie dla nadmiaru wierszy. Sam tekst ma w sobie tę poetycką swobodę, o której piszesz. :)) Pozdrowienia.   Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku!  
    • @Berenika97

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• @infelia  Nie byłam na takiej potańcówce.:)) I chyba nie żałuję!  Pozdrawiam    Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku!
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...