Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Kyrie Eleison Opublikowano 14 Maja 2022 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2022 Wykształciuch jestem bez matury Inteligencik rzucon w tłuszczę Jak śmieć gdzieś w kąt nagle popchnięty Przed szczęściem wtóry raz się ustrzegł Mędrzec ja wielki bez dyplomu To śmieszne niczym "młody starzec" Lub niczym chłód w ogniska żarze Sypie się gąszcz oksymoronów Gawiedź mnie pusta wciąż przegania Choć biegłem dzielnie lata całe I, mimo, że się ciągle wzbraniam Przyznać już czas - ja dziś przegrałem Przegrałem z losu srogim gromem Co trafił mnie, jak trafił wielu By teraz w świata trwać ogromie Trzystu nie starczy mi suflerów Oto jest kres mojej powiastki Jeśli stać nie chcesz się tak mały Płyń stale z prądem, abyś wreszcie Dosięgnąć mógł swej rajskiej gwiazdki A mnie, cóż - podepcz, podepcz śmiało Jeśli nie butem, to wprost - słowem Po cóż zajmować masz swą głowę Człekiem, co przegrał wojnę całą Jedynie z własnej, śmiesznej winy 8
jan_komułzykant Opublikowano 14 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2022 życie bywa tą uczelnią, w której egzaminy zdaje się na co dzień, a poprawki w wielu przypadkach nie istnieją. Dlatego bywa często, jak w tej scenie, gdzie w ciemnej (I) bywa niekiedy i wyższe wykształcenie. Ale też nie do końca i nie zawsze. ;) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
jan_komułzykant Opublikowano 14 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. masz rację @violetta dlatego napisałem, że: natomiast, czy się nauczysz i zdasz, czy nie, to już inna bajka. 1
jan_komułzykant Opublikowano 14 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2022 @violetta jesteś pewna, bo właśnie o to 'czerpanie' idzie, a w tym wypadku nie poznasz chyba ocen ;)
jan_komułzykant Opublikowano 14 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2022 @violetta o, runy, dziękuję, chętnie posłucham :)
Marek.zak1 Opublikowano 15 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2022 Ciekawe rozkminy, płynąć pod prąd da się, ale trzeba dobrze umieć pływać, mieć dużo siły i jakiś ambitny cel. Jak jeszcze żyjesz, to może warto zrobić reset i zobaczyć, co się jeszcze da. Pozdrawiam i witaj na forum:). .
jan_komułzykant Opublikowano 15 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ?
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 15 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2022 Witam - szczere pisanie tu widzę a to mi się podoba - Pozdr.
Rekomendowane odpowiedzi