Emil Kowalski Opublikowano 5 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2022 Zapinam się pod szyję Swym życiem Zapinam się w sercu Swym niebyciem W blasku na schodach Wspinam się Na samą górę By tam na dachu spać Wiosną jest towarzystwo Liczniejsze I słońca więcej I można oddychać A jak deszcz To rozbieram się I kąpię Jakby ptak Gdy głodny nie schodzę Karmi mnie wiatr Karmi mnie świat Pod nosem mam oddech Jeden kierunek Tylko w dół Lecz dwie drogi Schody Lub otchłań Wracam idę Skaczę Nie będę z powrotem Nie zobaczę już W lustrze Ani siebie kawałku Ale tam gdzie odchodzę Tam jest To co chcę Nie patrzę więcej Wstecz Oddycham więc Nucę śpiew Nucę sen Oby... @Emil Kowalski 2022 / Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 3
Sylwester_Lasota Opublikowano 5 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2022 Zawsze jest jakieś inne wyjście, zawsze jest nadzieja. Czasami wystarczy obrócić się na pięcie i spojrzeć w innym kierunku, albo z innej perspektywy, żeby to dostrzec. Niedawno napisałem wiersz o Janie Lechoniu, który zabił się skacząc z dwunastego piętra hotelu w Nowym Jorku: Pozdrawiam serdecznie. 1
Anna_Sendor Opublikowano 7 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2022 @Emil Kowalski Dobry tekst, widać potencjał. Zastanowiłabym się tylko, czy trochę tego wiersza "nie odchudzić", żeby działał mocniej i czytelniej. Pozdrawiam.
Emil Kowalski Opublikowano 8 Maja 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2022 @Anna_Sendor Ciekawe co mówisz, nie pomyślałem nad tym. Zastanowię się, może zrobię dwa wiersze??? Pozdrawiam. 1
Rekomendowane odpowiedzi