Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Sylwester_Lasota Opublikowano 4 Maja 2022 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2022 (edytowane) nie na wczoraj nie na jutro nie na raz dwa trzy czy cztery nie na krótko nie na urlop nie na weekend do niedzieli póki tętni krew gorąca póki płuca chłapią oddech póki w oczach błyska iskra póki tli się życia płomień choćby cały świat oszalał choćby wojny epidemie kataklizmy wszystkie naraz potrzebuję ciągle ciebie nawet gdyby wygasł ogień nawet gdyby iskry zgasły potrzebował będę ciebie na noc każdą na dzień każdy gdybym jednak kiedyś odszedł albo gdybyś ty odeszła to by wierzyć było dobrze że gdzieś na mnie będziesz czekać i ja wierzę w to naiwnie choć się inni ze mnie śmieją nieustannie tobą żyję rozczochrana ma nadziejo Edytowane 5 Maja 2022 przez Sylwester_Lasota (wyświetl historię edycji) 16
Sylwester_Lasota Opublikowano 4 Maja 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bo nadzieja, wiadomo, umiera ostatnia. Dzięki za ślad :) Pozdrawiam.
iwonaroma Opublikowano 4 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ;) Nadzieja nie umiera. Przekształca się w wiarę, a wiara w wiedzę. Trzeba tylko poczekać :) Również pozdrawiam.
Sylwester_Lasota Opublikowano 4 Maja 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Może jeszcze nie umarła i tak łatwo się nie poddaje, ale możliwe jest zabicie nadziej i wtedy, to już tylko czarna rozpacz pozostaje... bo w nic przekształcić się już nie może... tylko pogrzeb... ale też nie zawsze ma kto ją pochować... więc tylko czarna rozpacz, kiedy nie ma już nadziei. To tak pokrótce. :) Dzięki :) @iwonaromajeśli nie masz nic przeciwko temu, to dopiszę jedną linijkę. Myślę, że tą dyskusją, podbiłaś ten wiersz na znacznie wyższy poziom :). Patrz :) I Dzięki :).
iwonaroma Opublikowano 4 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ;) Nie bądź taki uparty :) Nawet z czarnej dziury wychodzi światło. Fakt, wymaga to czasu, ale takie są stwierdzenia naukowców (żeby nie było, że się wymądrzam :))
Sylwester_Lasota Opublikowano 4 Maja 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2022 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wydaje mi się, że z czarnej dziury nie wychodzi światło, ale jeszcze sprawdzę, bo wszystko się tak szybko zmienia, że nie sposób za tym nadążyć :))). Przeczytałaś mój komentarz po edycji? Edytowane 4 Maja 2022 przez Sylwester_Lasota (wyświetl historię edycji)
iwonaroma Opublikowano 4 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Teraz przeczytałam :) OK :)
Sylwester_Lasota Opublikowano 4 Maja 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :)
Marek.zak1 Opublikowano 4 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2022 Nadzieja umiera, ale odradza się. To pierwsza z zagadek księżniczki Turandot z opery Pucciniego. Pozdrawiam. 1
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 4 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2022 Witaj - słodkie pisanie widzę - Pozdr.
Sylwester_Lasota Opublikowano 4 Maja 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dokładnie. Dzięki. Wzajemnie :)
Sylwester_Lasota Opublikowano 4 Maja 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie, nie miałem. Dopiero konwersacja z @iwonaroma skłoniła mnie do konwersji . I uważam, że tak jest zacznie lepiej... bo przecież nadzieja też niejedno ma imię , a poza tym, niech każdy czyta sobie jak chce, dla mnie teraz jest to wiersz o nadziei Dzięki. Wzajemnie.
Sylwester_Lasota Opublikowano 5 Maja 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj :). Mam nadzieję, że nie przesłodzone ;). Dzięki. Również pozdrawiam.
Nata_Kruk Opublikowano 5 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2022 (edytowane) Sylwek... tam mi się porobiło, że wszędzie czuję, słyszę i... widzę ...MUZYKĘ... i słucham jej namiętnie każdego dnia. Zastanawiam się, czy mnie sąsiedzi nie wygonią z bloku.. podobno zatyczki do uszu poszły w ruch. Nadzieja... jakie to ważne i... budujące... słowo, a ciągle ktoś tej kruchej istocie podcina skrzydła. W każdym razie, ja.. od pierwszego słowa, do ostatniego.. czytałam i.. byłam pewna, że o muzyce mowa i z tego powodu, pomijam ostatni wers.! Pozdrawiam. Edytowane 5 Maja 2022 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji) 1
Sylwester_Lasota Opublikowano 5 Maja 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2022 (edytowane) @Nata_KrukTo, o czym piszesz, to nic w porównaniu z tym, że ostatnio... właściwie to jakieś dwa lata temu, zacząłem się uczyć grać na gitarze (ponoć nigdy nie jest za późno) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. i też jestem pełen podziwu dla cierpliwości moich sąsiadów . Hmm... muzyka... w sumie też mogłaby być, niektóre kobiety potrafią być jak muzyka Dzięki za Twoją interpretację. Pozdrawiam Edytowane 5 Maja 2022 przez Sylwester_Lasota (wyświetl historię edycji) 1
Gość Opublikowano 5 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2022 @Sylwester_Lasota Nie jestem pewien, ale już Ci chyba kiedyś wspominałem o tym, że zawstydzasz mnie tym, jak wiele jesteś w stanie wycisnąć z prostego języka, bez uciekania w różne słowne zawijasy. Permanentne zazdro.
Nata_Kruk Opublikowano 5 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ... :)) znam to, ja 'piłowałam' swego czasu flet, w innym domu... ci zza ściany dawali radę... ;) tak więc, spoko.. za to potem będą mieli wstęp na koncert darmowy, za katusze, jakie musieli znosić... :D
A-typowa-b Opublikowano 6 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2022 @Sylwester_Lasota a podobno nadzieja matką głupich :). Bardzo optymistyczny wiersz. Pozdrawiam :)
Sylwester_Lasota Opublikowano 6 Maja 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dlatego wszyscy się śmieją Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. , ale druga część tego powiedzenia mówi, że trzeba ją kochać jak matkę. Również
Rekomendowane odpowiedzi