Ten utwór został doceniony przez użytkowników. beta_b Opublikowano 3 Maja 2022 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2022 (edytowane) Wbrew logice, snom naprzeciw zakochali się jak dzieci. Pochowani w swoich światach wspominali oddech lata. Dłonie tulił jej przy twarzy, gdy wzdychała, że tak marzy o dwóch synkach i córeczce. Nic od życia więcej nie chce. Wbrew marzeniom, gramatyce w nowym domu stracił życie, kiedy spadła z nieba strzała. Więcej płakać nie umiała. Spakowała worek cały, z szafy rzeczy się zmieszały. Uciekała do granicy ze zburzonej kamienicy. Minął tydzień może mniej, nic z tamtego nie zastało. Ani jednej dobrej chwili, putinowcy to zrobili Oczy się już nie spotkały. Moc podobnych opowieści... banał losy ich podmywa. Nagle zwykłe życie prysło, wojna trwa i jest prawdziwa. Edytowane 4 Maja 2022 przez beta_b (wyświetl historię edycji) 9
[email protected] Opublikowano 3 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2022 @beta_b A w ostatniej coś zawrzało, Bóg na ślepo niesie strzały. Pozdrawiam Betko, kopę lat.
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 3 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2022 Chociaż trochę się potykam ale treść na plus
beta_b Opublikowano 3 Maja 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Podpowiesz gdzie? Nie idzie mi ostatnio pisanie, tracę wyczucie. Nierówny tekst, to wiem. Ściskam ciepło. @[email protected] I Ciebie też. :)
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 3 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Rozkloszowanej spodnicy
Marek.zak1 Opublikowano 3 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2022 Prosto z serca, to czuć. Pozdrawiam
samm Opublikowano 4 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jeśli już chcesz podtrzymać klimat pośpiechu to może: w pantofelkach baletnicy. Osobiście wstawiłbym: ze zburzonej kamienicy. Do wyboru Autorki. Oddaję po kosztach, bez marży :) I jeszcze jedna kontrowersja. Nie, żeby wers był niewłaściwy. Ja po prostu mam niechęć do wymieniania go z nazwiska i z wielkiej litery, bo nie zasługuje na to. Moja niezobowiązująca Ciebie wersja, to: putinowcy to zrobili. A tak w ogóle, to miło Cię znowu czytać, Beciku. Ściskam i pozdrawiam ciepło:) s 2
beta_b Opublikowano 4 Maja 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2022 @samm rewelacja, skorzystam. Śpieszę się ale Cię ściskam mocno. bb
Sylwester_Lasota Opublikowano 4 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2022 Bez komentarza :( Obserwuję słowną przepychankę pod jednym z wierszy i ciągle zastanawiam się po co to wszystko? Twoja, prosta z pozoru, rymowanka pozamiatała temat. Brawo!
Rekomendowane odpowiedzi