Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Trochę nieszczera ta szczerość.

Wino nie zmienia koloru, ale może zamienić się w ocet. To całkiem naturalny proces.

Niewinność istnieje! Zabija ją wina.

No i na koniec fakt, rozbitych luster ci u nas dostatek.

I co w tym wszystkim najdziwniejsze, pomimo tych wszystkich uwag, ten tekst ma jakieś coś w sobie.

Pozdrawiam :)

• 2 tygodnie później...

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Leszczym   Można się bez tego obejść. A na karę zawsze się znajdzie odpowiednia dla niej kara. Może wyjść z tego eskalacja lub zrozumienie.
    • wszechświatów setki. Parseki. Tachiony. galaktyki spiralne - -błyszczące lampiony! styk naprzestrzenny prowadzi na zachód! a złotej rybce... ogryźć ości za to co przyniosła nam konduktorze łaskawy byle nie do Warszawy ! naloty dywanowe... azymut 38 odbiór ja brzoza tu wisła tu wisła odbiór a słońce...też wschodzi !
    • @violetta Jak się ma znajomości to można na skróty i to duże.
    • Śpiewaczka  operowa w Zgorzelcu,             żeby stanąć na ślubnym kobiercu,             chciała strzałą Amora             razić serce tenora,             tenor strzałę  ma w zadku, nie w sercu.  
    • @violetta   I zapewniam panią: mam bardzo ogromną wiedzę - jestem byłym pracownikiem Archiwum Akt Nowych i miałem tam szkolenie z Obrony Cywilnej, także: ukończyłem kurs archiwalno-kancelaryjny z oceną dobrą, dajmy teraz przykład liczb:   - przed Drugą Wojną Światową Polaków było około - 36 000 000 - w tym około - 1 000 000 - Polaków pochodzenia żydowskiego i około - 230 000 - polskich obywateli wyznania mojżeszowego,   - po Drugiej Wojnie Światowej Polaków było około - 24 000 000 - w tym około - 150 000 - przesiedleńców z Kresów Wschodnich,   - w Niemieckim Obozie Koncentracyjnym Birkenau-Auschwitz - zostało zamordowanych metodą przemysłową około - 1 200 000 - ludzi i w tym około - 800 000 - żydów,   - Polacy uratowali (w tym moi przodkowie) podczas Drugiej Wojny Światowej około - 600 000 - żydów z całej Europy, a zginęło (Polaków) około - 5 400 000 - w tym około - 700 000 - Polaków pochodzenia żydowskiego,   - natomiast: od Rewolucji Październikowej do Rewolucji Solidarnościowej - zostało zamordowanych około - 30 000 000 - SŁOWIAN!   I to są liczby szacunkowe: nigdy nie ustalimy dokładnej liczby HEKTABOMBY LUDOBÓJSTWA DWUDZIESTEGO WIEKU, natomiast: łatwo znaleźć źródło wyżej wymienionego ludobójstwa - to angielska Grupa Milnera (lud anglosaski) i Niemcy (lud anglosaski) - byli tylko narzędziem, dalej: swoje źródło dochodów Międzynarodowa Organizacja Syjonistów miała w angielskich bankach i z tego powodu było możliwe z angielskiej koloni (Palestyna) wydrapać kawałek ziemi dla nowego państwa po Drugiej Wojnie Światowej - Izraela i co teraz Izrael robi z Palestyną?   Dla odmiany: twórcą ludobójczej ideologii komunistycznej był niemiecki żyd - Karol Marks - zrobił on syntezę Talmudu z Nowym Testamentem Pisma Świętego, a Włodzimierz Lenin przehandlował wyżej wymienioną ideologię na teren słowiańskiej Rosji (Cesarstwo Rosyjskie) i wiadomo co było dalej...   A największym rewizjonistą Holokaustu jest nie kto inni jak Anglik - David Irving.   Jeśli chodzi o prawników, to: to - osoby, które ukończyły studia prawnicze i są bez aplikacji zawodowej, a najwyżej w hierarchii prawniczej jest sędzia, prokurator i notariusz, najniżej - komornik, dlatego też: żaden prawnik nie wygra z oświeconym filozofem - po prostu ze mną...   Łukasz Jasiński 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...