Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@violetta

Ściany - białe, pokój i kuchnia na czerwono, a łazienka - niebieska, tak więc: kolory nawiązują do tradycji Powstania Styczniowego - biel, czerwień i fiolet, jednocześnie: mam świeczki zapachowe - lubię taką atmosferę, dziewczyny - też i miękną wtedy - są napalone...

Łukasz Jasiński 

@Domysły Monika

A o jakim oparciu pani to mówi? W oparciu o własne doświadczenia? Człowiek złamany psychicznie jest bezwartościowy - potrzebuje ciągłej opieki, a ona z kolei kosztuje i kto za to płaci? Używając porównania: człowiek złamany psychicznie to żywy trup - ciało funkcjonuje, a umysł i dusza? Tak przy okazji: jest pani miła - rozmawia pani ze mną, mimo, iż pani Agnieszka po raz kolejny próbowała mnie zniszczyć - rzuciła plotkę...

- Uwaga! Pan Łukasz obraża dziewczyny!

Łukasz Jasiński 

Edytowane przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji)
Opublikowano (edytowane)

@Domysły Monika

I mam nadzieję, iż prezydent Andrzej Duda nie podpisze nowelizacji kodeksu karnego w sprawie tak zwanej mowy nienawiści, bo: w praktyce to oznacza wprowadzenie ideologicznej cenzury - likwidację merytorycznej krytyki, satyry politycznej i wolności słowa - gwarantowanej ustawą zasadniczą - Konstytucją Trzeciej Rzeczypospolitej Polskiej, także: całkowity zakaz mówienia prawdy, to nic innego jak obniżenie poziomu, otóż to: wtedy osoba mądra będzie musiała uznawać rację osoby głupiej i szanować osoby niepełnosprawne, chociaż: te osoby ze swojej natury są bardzo agresywne - mówię to z doświadczenia życiowego - policja wtedy będzie mogła zabrać mi smartfon, de facto: własność intelektualną, natomiast: sekty monoteistyczne - judaizm, chrześcijaństwo i islam będą mieli jeszcze większe narzędzia do tak zwanego nawracania, ja: nie będę mógł używać werbalnej samoobrony - używając merytorycznych argumentów opartych na faktach naukowych: bo - to też - mowa i mowa i mowa - nienawiści!!! Kończąc: wracamy do mrocznych czasów średniowiecza - iście tajnej inkwizycji...

Łukasz Jasiński 

Opublikowano

@Łukasz Jasiński

..."Używając porównania: człowiek złamany psychicznie to żywy trup - ciało funkcjonuje, a umysł i dusza? "...

Czyli co wychodzi na moje... biologicznie więcej - mentalnopsychologicznie mniej.

Co do ..."merytorycznych argumentów"...

to myślę że faktycznie traktujesz to jako - samoobronę. 

Obrona przez atak - w którymś momencie zorientowałeś się że to działa - wytycza granice dostępu.

Wracając do twojego wiersza Polonez ...

Jest tam tęsknota

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Opublikowano (edytowane)

@Domysły Monika

Nie, proszę pani... Żywego trupa można poznać po oczach - iście tępe spojrzenie i pełne niewiarygodnej agresji - jeśli pani woli taki sens trwania biologicznego - ma pani do tego prawo, bo: pozwala pani na to wciąż obowiązującą ustawa zasadnicza - Konstytucja Trzeciej Rzeczypospolitej Polskiej, jeśli chodzi o samoobronę werbalną - nie jest to w moim przypadku samoobrona przez atak, wręcz przeciwnie: to po prostu riposta, otóż to: ktoś mi pluje w twarz - mam udawać, iż to deszcz pada lub nastawiać drugi policzek?

Łukasz Jasiński 

@violetta

Pani Agnieszka mnie już nie interesuje, a jej atak personalny na moją skromną osobę odebrałem jako próbę wykreowania mi negatywnej opinii i w konsekwencji zostałbym poddany izolacji - brak jakichkolwiek komentarzy i brak jakichkolwiek rozmów towarzyskich i brak... Jeśli dana osoba myśli tylko i wyłącznie o własnym nosku - nie widzi wtedy całości, otóż to: rozmawiam również z Nieznajomą i Romą...

Łukasz Jasiński 

Opublikowano (edytowane)

@Domysły Monika

A jeśli chodzi o nowelizację kodeksu karnego w sprawie tak zwanej mowy nienawiści, której prezydent Andrzej Duda jeszcze nie podpisał - to też nie jest samoobrona przez atak, tylko: próba uprzedzenia faktów, które mają nastąpić, chociaż: wcale nie muszą, wspominałem już pani kiedyś o nowelizacji kodeksu karnego w sprawie definicji gwałtu? Same już spojrzenie na osobę płci przeciwnej mogłoby być uznane za molestowanie seksualne... I dlatego właśnie: jak najszybciej trzeba zlikwidować równouprawnienie - osoby płci przeciwnej ze swojej natury są głupsze od mężczyzn, a kiedy otrzymają jakieś prawa - wykorzystują je przeciwko mężczyznom za pośrednictwem terroru psychicznego, natomiast: kiedy ktoś wykorzystuje własne możliwości intelektualne w werbalnej samoobronie i dosadnie i ostro i dosadnie - odpowiada...

- Uwaga! Pan Łukasz obraża dziewczyny!

Czyż tutaj nie widać podwójnej moralności - hipokryzji?

Łukasz Jasiński