Ten utwór został doceniony przez użytkowników. tetu Opublikowano 12 Marca 2022 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2022 Daj rękę, pójdziemy wstecz po naszych wspólnych śladach, pozwól, że poprowadzę cię raz jeszcze. Halina Poświatowska wielokrotność obrazów ma miejsce pod koniec życia ufasz tylko śmierci sen o wolności wciąż należy do nas niebo identyfikuje poległych za miłość wierność i że cię nie opuszczę przytul się ceremonia w pozycji leżącej ma fundament z kamienia koniec hymnu jest początkiem marszu dla niezupełnie umarłych 8
[email protected] Opublikowano 12 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2022 @tetu Przysłówek "niezupełnie" ma tutaj kluczowe znaczenie. Miłego wieczoru Tetu. 1
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 12 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2022 Witam - podoba się - Pozdr.wieczorowo
jan_komułzykant Opublikowano 12 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2022 zupełnie przypadkowo przeczytałem, że: "ceremonia w opozycji leżącej ma fundament z kamienia" jakoś tak to mi się bardziej skonkretyzowało ;) Wybacz @tetu ale chyba tak zapamiętam ten ciekawy wiersz. Pozdrawiam 1
tetu Opublikowano 12 Marca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2022 @Marcin_ No nie wiem, nie wiem, szczęście to pojęcie względne;) Dzięki za zajrzenie Marcin. Pozdrawiam. @[email protected] racja, jest kluczowy. Dziękuję za komentarz. Pozdrawiam. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @jan_komułzykant Janko, bardzo ciekawa interpretacja, zaimponowałeś mi. Dodanie jednej literki tak wiele uczyniło. Zostanę jednak przy swojej pozycji z dwóch powodów. Opozycja, choć poszerza obraz, to jednak bardziej odsłania bunt. Wbrew pozorom chciałam tę wojnę troszkę przykryć i bardziej skupić się na wartościach takich jak: miłość, wierność i że cię nie opuszczę (to ważny moment w wierszu, nawet miałam oddzielić ten wers od całości, ale niech już jest, jak jest) Zamiarem było w obliczu wojny wyłuskać z tego wersu pewną dwuznaczność (dlatego musiałam wiersz utrzymać w takim tonie) co nawet współgrałoby Z Twoim odbiorem, ale obawiam się że przekaz mógłby pójść w troszkę innym kierunku. Po drugie słowo ceremonia... w kontekście tego, co dookoła ma podwójny charakter i tu już opozycja trochę mi się kłóci z zamysłem. Niemniej jednak serdecznie Ci dziękuję za podzielenie się odczytem i wrażeniami. Dla mnie ważne jest to, jak zobaczyłeś ten wiersz. Pozdrawiam. Dzięki wielkie za wszystkie serducha. Dobrej nocy. @Waldemar_Talar_Talar Tobie również dziękuję. Serdeczności.
jan_komułzykant Opublikowano 13 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2022 @tetu nawet przez myśl mi nie przeszło, żeby coś Ci sugerować w sprawie zmian. Zdaję sobie sprawę, jak wiele by ta jedna literka zmieniła, dlatego nawet o tym nie pisnąłem. Po prostu tak mi się przeczytało i spodobało zarazem (co zresztą zauważyłaś) jak taki drobiazg dużo zmienia. Muszę chyba na jakiś czas odpocząć od politycznych podjazdów w TV ;) Napisałaś świetny wiersz i dobrze, za taki pozostanie. Serdecznie pozdrawiam. 1
Wiechu J. K. Opublikowano 13 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2022 @tetu Tytuł przemawia sam za siebie, puenta na samym początku. pozdrawiam 1
tetu Opublikowano 6 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2022 @jan_komułzykant Wiem Janko, że nie sugerowałeś, wiem, ale to samo zaczęło za mną chodzić;) @WiesławJKserdecznie Ci dziękuję za wgląd i docenienie tytułu, za to że dojrzałeś w nim aż tyle. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi