[email protected] Opublikowano 1 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2022 @Henryk_Jakowiec Bilet wilczy dla tyrana, dla narodu krwawa rana, szubienica to jest droga, bez biletu - o laboga! 1
Henryk_Jakowiec Opublikowano 1 Marca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2022 @[email protected] Unicestwić dla przykładu żeby innym się nie śniło samowładztwo i tyrania oby to historią było. Pozdrawiam 1
[email protected] Opublikowano 1 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2022 @Henryk_Jakowiec Tylko powiedz jak to zrobić, aby rysy nie wyżłobić, na historii, na ludzkości, wartość życia, gniazdo mości. 1
Henryk_Jakowiec Opublikowano 1 Marca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2022 @[email protected] Trzeba zebrać myślicieli dać im wódy, dać im chleba niech popiją, wytrzeźwieją to wymyślą to co trzeba. Pozdrawiam 1
[email protected] Opublikowano 2 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2022 @Henryk_Jakowiec Dziwek tylko mi zabrakło, aby było na wskroś czarno. Polityka... stara ku..a ja bym wszystkim jaja urwał! Miłego dnia Heńku, humor mi zardzewiał po rannej informacji z Ukrainy. 1
Henryk_Jakowiec Opublikowano 2 Marca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Przyszło żyć nam w takich czasach, że być może przyjdzie w lasach żyć w ziemiankach jak przed laty - póki rządzi durnowaty. Zrób wyjątek, odpuść sobie nie wyrywaj mej osobie bo choć piasek już w nich zgrzyta to czasami chce kobita. Pozdrawiam 1
[email protected] Opublikowano 2 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2022 @Henryk_Jakowiec W Sowich Górach jaskiń mnóstwo, więc wynajmę jakieś Rise, reszta niech się z sobą gryzie, wezmę razem moje bóstwo. Prosisz Heniu o wyjątek... boisz się o przyrodzenie? Bo z próżnego nie nalejesz, tasak biorę... będę w piątek. Miłego i zdrowego dnia Henio. 1
Henryk_Jakowiec Opublikowano 2 Marca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2022 @[email protected] Choć to tylko jest zabawa na odległość i niewinna śpieszę donieść, że ma chluba jak dotychczas jeszcze czynna. Schowaj tasak bo zbyteczny lub go użyj w innym celu możesz sprawdzić jego ostrze też na sobie przyjacielu. Pozdrawiam 1
[email protected] Opublikowano 2 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2022 @Henryk_Jakowiec Jak mi radzisz, więc tak zrobię, ciach... poleci na podłogę, lecz na Tobie też wymogę... Twój też spadnie na podłogę. Jakby co Heńku to rym homonimiczny. 1
Henryk_Jakowiec Opublikowano 2 Marca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2022 @[email protected] Nie występuj w roli kata bo mi dzieci mówią tata chcemy brata lub siostrzyczkę nawet dały mi zaliczkę żebym kupił wspomaganie więc jak widzisz ja mam w planie nie zaprzestać, przeć do przodu żeby doszło do porody. Pozdrawiam 1
[email protected] Opublikowano 2 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2022 @Henryk_Jakowiec A z zaliczką, wiesz co zrobić, bełta kupić i do przodu, wychlasz wszystko do porodu, a żydowi ryja obić... W pysk dostanie, to za procent, wody dolał psi farfocel, chyba że nowa zaliczka od prawnuka już Ci wciska. Niech żyje Ukraina. 1
Henryk_Jakowiec Opublikowano 2 Marca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2022 @[email protected] @[email protected] Małe nieporozumienie inne, bowiem przeznaczenie ma zaliczka gdyż reklamy gwarantują pewne ramy bierzesz produkt i go łykasz i jak ogier później bzykasz lekarz tę gwarancję daje łykaj, łykaj niech ci staje. Pozdrawiam 1
Anna_Sendor Opublikowano 2 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2022 @Henryk_Jakowiec Ja i mój mąż dziękujemy za ten wiersz. Będzie nas ta Pana poezja trzymała w pionie. Mogę przesłać tacie i znajomym? 1
[email protected] Opublikowano 2 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2022 @Henryk_Jakowiec Do roboty zatem Heniu... bo zaliczka święta sprawa, do apteki, trzeba działać, tylko przy wkładaniu, wceluj! Nie wydolisz dupa z tyłu, a naczynia jak postronki? Serce bowiem krwi poskąpi, zawał... weź się chłopie zmiłuj! Nadużywanie... czasem płakanie Henio. 1
Henryk_Jakowiec Opublikowano 2 Marca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiersz na forum jest własnością już nie moją, więc bez lęku można nawet jemu dodać kilka słów i brzmienie dźwięków. Ja nie roszczę sobie prawa bo to wytwór mojej weny wiersz pobędzie ze dni parę potem zdmuchną go ze sceny. Pozdrawiam Ten wiersz oprócz forumowiczów czyta mojm małżonka, kilku znajomych a potem do segregatora z myślą a może kiedyś ktoś tam... Jak najbardziej można go przesłać innym osobom. 1
Anna_Sendor Opublikowano 2 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2022 @Henryk_Jakowiec @Henryk_Jakowiec @Henryk_Jakowiec Super! Wiersz idzie w świat. 1
Henryk_Jakowiec Opublikowano 2 Marca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie tak szybko, bo wiadomo że co szybko miernym bywa najpierw dworzec, pasażerka zwolna już lokomotywa rusza tak jak to opisał Tuwim Julek by za chwilę łykać oprócz tych pigułek po tej pierwszej dalsze mile. Potem to już... nie dopowiem założono mi kaganiec przytrzymano też na smyczy bym się nie rwał jak narwaniec. Pozdrawiam Może trafi na salony może komuś przypnie szpilę aby ten ktoś zapamiętał - przecież były takie chwile. Może ktoś uroni łezkę lub lawiną śmiechu zjedzie może go przeczyta innym mówiąc słuchaj, że sąsiedzie. Pozdrawiam 2
[email protected] Opublikowano 2 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2022 @Henryk_Jakowiec Łykać mile, to mi pasi, tylko wole na piechotę. Co zobaczę w wiersze wplotę, a jak wejdę zaś frykasik. A parowóz zostaw w domu, po co komu, kupę złomu. Ale nie mów nic nikomu, niech pilnują swego sromu. Miłego wieczoru.
Rekomendowane odpowiedzi