Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

serca w sosie własnym


Rekomendowane odpowiedzi

konserwuję soczyste serca
cierpliwie pod podłogą ulegają
do akuratności

z czasem po nie sięgam
dla poprawy smaku
deseryjnie

po odsączeniu z miodu
zarumieniam na świeżym maśle
wszechstronnie

skrapiam dziecięcymi łzami
podduszam na bezwolnym ogniu
opieprzam

wykładam na ryżowe półmiski
zielenię naturalnie
popijam A Rh+

gorąco polecam
najlepiej spożyć przed
wczoraj

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

witaj Natalio. Ależ potrawka :) aż się boję pisać mniam, bo choć chcę, to wiem że nie jestem wampirką... Zjadam jedak Twój wiersz ze smakiem:) a na talerzu zostawiam wersety: 5,8,11,14. Moim zdaniem lepiej się wkomponują w nutę smakową wiersza którego jeszcze nie napisałaś. Pozdrawiam.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Witam!
"Robertowsko-makłowiczowski" wiersz ;-) Przyznam, że mam słabość do takich form: wiersz-przepis ;-) Choć z założenia są czasownikowe, co w pewnym stopniu obniża liryczną sferę utworu, to jest w nich coś takiego "rozkazowo-niepokojacego"... inaczej temat wiersza byłby goły i bez smaku ;-) Plusik ode mnie!
POZDRAWIAM!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się


×
×
  • Dodaj nową pozycję...