Henryk_Jakowiec Opublikowano 29 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2022 Pan kapitan z wyspy Kioto do majora rzekł idioto nie ma w tym bajorze złota mój majorze tylko zwykłe rzeczne błoto. 2
Marek.zak1 Opublikowano 29 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2022 Limeryk wysokich lotów, o wyspie Kioto nie słyszałem, w każdym razie jak byłem w Kioto wtedy jej nie było, niemniej jednak jest ich bardzo wiele, a nawet Japończycy wszystkich nie znają. Pozdrawiam 1
Henryk_Jakowiec Opublikowano 29 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2022 @Marek.zak1 Powinno być: Pan kapitan z miasta Kioto Wyraźny błąd ale w limerykach niekoniecznie trzeba trzymać się prawdy. Pozostawiam ten błąd i niech on świadczy o gapiostwie lub przebiegłości autora. Pozdrawiam ;))) 2
Marek.zak1 Opublikowano 29 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2022 @Henryk_Jakowiec Jestem niemal pewien, że jedna z 6800 wysp Japonii zwie się Kioto i Twój limeryk nie kłóci się z geografią:). 2
Henryk_Jakowiec Opublikowano 29 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2022 @Marek.zak1 Gdy zdobędę trochę kasy to wykupię sobie wczasy i pojadę w tamte strony ale sam bez mojej żony będę szukał wyspy Kioto lecz nie tylko chodzi o to gejsze tam podobno cudne umilają chwile nudne. pozdrawiam ;))) 1
jan_komułzykant Opublikowano 29 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2022 Henryk_Jakowiec Kapitan zaorał majora. Zaiste, ciekawa sceneria. Gdy u nas niezręczność dziś spora, to kiedyś, niestety - Syberia. :) Pozdrawiam. 1
Henryk_Jakowiec Opublikowano 29 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2022 @jan_komułzykant Oby ta przeszłość nie powróciła w nowej koszmarnej scenerii wywieśmy baner niech głośno krzyczy nie chcemy współczesnej Syberii niech ona służy, ale Rosjanom Polska dla naszej jest nacji nieludzka ziemia była zagładą w czasie niewoli i okupacji. Pozdrawiam ;))) 1
Rekomendowane odpowiedzi