Ryszard Andrzej Opara Opublikowano 24 Marca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 wróble na druty spadły nutami pliszka bemolem siadła powojnik solo jak wąż palcami na słupie flecie zagra w e-mollu stroi wiatr swe organy rżysko piszczałki stawia dzięcioł werblista zaspany jeszcze z kukułką rytm omawia koniki polne smyczkową nutę wyleją z żółtej dziewanny słońce promienną wzniosło batutę i buchnął koncert poranny
stanislawa zak Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 pięknie, nastrój płynie świerszczową nutą lekko, przyjemnie się czyta, pozdr,
Ryszard Andrzej Opara Opublikowano 24 Marca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 Dzięki S.Ż. Nawet nie wiesz, jak potrzebuję dzisiaj uśmiechu. Nawet nie wiesz...
Gość Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 Ryszardzie , utwór płynie powoli i subtelnie, pokazałeś w nim bukiet obrazów , zgrabnie wodzisz słowem z konsekwentną kompozycją do całości.Dzięki Twojemu słownemu malowaniu już widzę tą WIOSNĘ a to moja ulubiona pora roku..Pozdrawiam :-)
Adam Puciłowski Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 Wiersz lekki wiosenny i bardzo obrazowy. Podoba mi się klimat, który napawa optymizmem. Opis przyrody prawie jak u Mickiewicza :) Jednak jeden szczegół jakoś mi nie pasuje, a mianowicie: "powojnik solo jak wąż palcami na słupie flecie zagrał" Zamiast "węża" wstawił bym tu jakiegoś pastuszka, albo grajka. Może się czepiam, ale nie potrafię sobie jakoś wyobrazić węża z palcami :) Zmienił bym też kolejność wyrazów w trzecim wersie drugiej zwrotki. Zamiast: "dzięcioł werbista zaspany jeszcze" na "dzięcioł werbista jeszcze zaspany". Lepiej by to grało z całością, i rymy znalazły by się na miescu. Poza nadmienionymi szcegółami jest super. Pozdrawiam! :)
Rekomendowane odpowiedzi