Ten utwór został doceniony przez użytkowników. anna_rebajn Opublikowano 5 Grudnia 2021 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2021 Wierzę w Boga którego nie widać w Boga którego nie słychać Boga który nie na pewno który milczy wierzę w Boga niemowlę z nitką pępowiny na początku drogi z gwiazdą zamiast grzechotki wierzę w Boga który stworzył kamień i słowo w Boga który wiedział jak łatwo jest trafić w imię Ojca i Syna i Ducha Wierzę w Boga który szedł który starł kolana do krwi w Jego opuchniętą z bólu twarz wierzę że płakał ze strachu że mogę Go zgubić 8
OloBolo Opublikowano 5 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2021 Lubię takie wiersze. ...nie ma co się oszukiwać, albo jesteśmy za, albo przeciw, innej alternatywy nie ma.
anna_rebajn Opublikowano 5 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2021 @OloBolo Dziękuję. Życie to suma wyborów, a wybór sprowadza się do dwóch słów - tak, tak, nie, nie. W gruncie rzeczy to bardzo biblijne. 1
Nefretete Opublikowano 5 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2021 @anna_rebajn On nie milczy.Przemawia do nas! Otwarty naszym milczeniom... Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Plus druga zwrotka - kapitalna! Serce podlega procesowi transmutacji; to co było nieszlachetne, staje się szlachetne dzięki substancji, jaka pojawia się w nim. Jak myślisz? dlaczego serce wpierw rozkłada,potem oczyszcza się i utwardza... To jest właśnie kamień filozoficzny! To nasz skarb! - "do gnoju wyrzucony,uczyniony najpodlejszym z podłych" Zastanawiałaś się? Serce ma również metale... Z dużym podobaniem dla treści wiersza. Pozdrawiam!
anna_rebajn Opublikowano 5 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2021 @Nefretete Bardzo dziękuję :) Bóg chwycił mnie za serce ścisnął w niemowlęcej piąstce świat w którym byłam jak ziarnko gorczycy kiedy umierał nie spuszczając ze mnie wzroku wypuściłam pędy 1
Nefretete Opublikowano 5 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2021 @anna_rebajn W tym, właśnie rzecz! Pozdrowionka
Antoine W Opublikowano 5 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2021 @anna_rebajn wątpić... ludzkie to i najprawdziwsze, bo staniemy kiedyś wszyscy przed... tym co zgubiliśmy lub... wszechświatem, samym w sobie i, albo, w nas... prawdziwe i ładne pisanie – serce dla ciebie.
A-typowa-b Opublikowano 5 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2021 @anna_rebajn nie odbieram przewrotnie. Ładny wiersz.
anna_rebajn Opublikowano 6 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2021 @A-typowa-b @Antoine W Bardzo dziękuję za czytanie ;)
Rekomendowane odpowiedzi