iwonaroma Opublikowano 24 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2021 (edytowane) i nie każdy chce nie słuchać a usłyszeć sens ciszy Edytowane 27 Listopada 2021 przez iwonaroma (wyświetl historię edycji) 7
Antoine W Opublikowano 24 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2021 @iwonaroma – odwieczna poszukiwaczka sensu – ładne i mądre :)
Nata_Kruk Opublikowano 25 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2021 ... fajne, ale... bez "tego", jak dla mnie. Zastanawiałam się i... spróbowałam dać do.. zmilczenia. Nie wiem, czy dobrze (?) :) hej.
iwonaroma Opublikowano 25 Listopada 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2021 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :) Dzięki No tak, to 'tego' trochę wystaje, usunę. Natomiast 'zmilczenie' ciut sugeruje ukrywanie (tak jak przemilczenie), a to nie za bardzo. Zastanawiałam się jeszcze nad 'nie każdy ma coś do pomilczenia' (wówczas jest wyraźniejsza analogia do 'nie każdy na coś do powiedzenia') jak to widzisz? Dzięki, hej :) Edytowane 25 Listopada 2021 przez iwonaroma (wyświetl historię edycji)
obywatel Opublikowano 26 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2021 pomilczmy - do pomilczenia :))
iwonaroma Opublikowano 27 Listopada 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ;)
Nata_Kruk Opublikowano 27 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ... zostaw jak jest u góry. 1
jazzkółka Opublikowano 3 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2021 @iwonaroma Nie z każdym da się sensownie pomilczeć :-) Jak to mówią -"słyszeć" i "słuchać" to dwie różne rzeczy... Trafna mini, Iwonko. Pozdrowienia serdeczne :-) 1
iwonaroma Opublikowano 3 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2021 :) Dzięki :) Nie z każdym da się sensownie pomilczeć, to prawda. Ale bywają też tacy, z którymi nawet zwyczajnie nie można pomilczeć, bo wciąż MUSZĄ mówić...
Nefretete Opublikowano 3 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2021 @iwonaroma Bardzo trafne spostrzeżenia -:) Pozdrawiam! 1
8fun Opublikowano 3 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2021 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiem o was wszystko — obserwuję was. Chcecie znać prawdę, absolutną, szczerą, boską prawdę? Edytowane 3 Grudnia 2021 przez 8fun (wyświetl historię edycji)
Nefretete Opublikowano 3 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2021 @8fun Chętnie poznam! Jestem ciekaw! Zapraszam na priv; no chyba, że chcesz, po swojemu wyjawić treść swojej prawdy. Pozdrawiam
8fun Opublikowano 3 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pytanie nie jest skierowane do Ciebie.
8fun Opublikowano 4 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2021 Wiem o was wszystko — obserwuję was. Chcecie znać prawdę, absolutną, szczerą, boską prawdę? Czerpie prawdziwą przyjemność z siania zamętu na świecie. Z nastawiania bogatych przeciwko biednym. Rasy przeciwko rasie. Kraju przeciwko krają. Człowieka przeciwko człowiekowi, ale najbardziej człowieka przeciwko Bogu. O tak, Bóg, Bóg, Bóg... Wiecie co Bóg wynalazł? Oczywiście, że nie, jesteście na to za głupi. Bóg stworzył ocean, gwiazdy. Stworzył współczucie, litość i inne głupie rzeczy jak miłość. Stworzył zdrowie, krople deszczu i zapach jaśminu. A wiecie co ja stworzyłem? Stworzyłem hałas a wy go idioci uwielbiacie. Z filmu "Suing the Devil" reżyseria Timothy A. Chey 1
iwonaroma Opublikowano 4 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :) Dzięki, również pozdrawiam No tak... Dzięki za serce @M do K :) dziękuję
8fun Opublikowano 4 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To chyba czytelnik powinien podziękować. Dziękuję, miłego dnia :) 2
iwonaroma Opublikowano 4 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :) miłego również
Rekomendowane odpowiedzi