Gość Franek K Opublikowano 21 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2021 Rzekł Pan do człowieka: Zło dobrem zwyciężaj, A do tego trzeba dobrego oręża. Skonstruował człowiek, więc broń atomową, Aby swoim dobrem móc razić masowo.
anna_rebajn Opublikowano 21 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2021 @Franek K to św. rzekł Paweł - zło dobrem zwyciężaj nim zginął od miecza za wiarę nie każdy chciał śmierci z cudzego oręża tu przykład dał Oppenhauer :) 1
Gość Franek K Opublikowano 21 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2021 @anna_rebajn To prawda, ale chciałem uprościć przekaz.
anna_rebajn Opublikowano 21 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2021 Franku, to tylko przekomarzanie :). Świat nie jest taki zły, świat nie jest taki zły powtarza Pan Bóg chodząc po rajskim ogrodzie, W kamieniu wyryłem zasady tej gry, lecz kto je chce czytać na co dzień? 1
Antoine W Opublikowano 21 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2021 @Franek K świetne! (prawie pasuje do melodii piosenki Haliny Kunickiej - mojej mamy ulubiona piosenkarka)
Gość Franek K Opublikowano 24 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2021 @anna_rebajn Świat może nie, ale człowiek...? @Antoine W Dzięki. A o którą piosenkę konkretnie Ci chodzi?
Antoine W Opublikowano 24 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2021 @Franek K kurczaki, dzień minął, wyleciało z głowy, ale jeszcze raz wrócę po śladach i wpadnie mi znowu (dam znać)
Rekomendowane odpowiedzi