Dawid Rzeszutek Opublikowano 25 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2021 Miraż zapachu róży nad sedesem Uwiodłas mnie w ramiona wieszaka Niby skrzydełka sedesowej miłości Tam wymioty pastelowe kusiły wonią Budziły światło zniczy na cmentarzu Muskalas usta chusteczką innego Liście jego lecą z paszczy portwela Oj biedaczko i ja biedaku upadliśmy A pod płotem zegar odliczał srebrniki Czy dziś ujrzę szafę mojej niewoli Te setki srebrnikowych miesięcy Szukania odźwiernego mych klęsk A klucza do burdelu wciąż mi brak Uwiodłem więc sie sam bez mięty I wydarłem z serca ów krwawe imie Dziś na cmentarzu wbijam je w grób W marmur martwy, nagi, jak wyrok Czy Bóg wybaczy nagłą klęskę dni Gdy kibel brudny pasteli grzechem Gdy dzień drzwi domyka wieczerzy Gdy krzyż otwiera wieczną klęskę Autor:Dawid Rzeszutek
ZAKARION Opublikowano 19 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2021 @Dawid Rzeszutek Powinno być "Muskałaś", a nie "Muskalas". Poprawna pisownia to "portfel", a nie "portwel". Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Powinno być "się". Powinno być "imię". Po dwukropku, powinna być spacja. A tak poprawnie to powinno wyglądać tak: Autor Dawid Rzeszutek Albo tak: Autor - Dawid Rzeszutek Pozdrawiam!! :-)
Rekomendowane odpowiedzi