Koziorowska Opublikowano 22 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2021 w przeciwieństwie do wszystkich jestem wierząca wierzę bowiem w zezwierzęcenie uczuć jakimi nakarmił mnie mój pierwszy ojciec pogrzebana w pudełku po zapałkach zbyt dużym dla mojej śmierci dryfuję pośród map kreślonych dłonią której żarówka się przepaliła zrzucam z ciała twoje spojrzenie wczoraj jeszcze rozwieszonego na krzyżu wraz z resztą bielizny schną nasze sny suszą się wbrew gwiazdom przytroczonym do Bożych kolan wbrew ciszy która złorzeczy tym którzy mogą oddychać bez grzechu zimno bez twojej winy konkwistadora bez białej krwi jeszcze goręcej Boże dlaczego wiara w Ciebie jest dzisiaj tak kosztowna? uciekajmy od dawna nie było u nas apokalipsy 5
Antoine W Opublikowano 22 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. coś tu jakby nie gra... może tak? (bo) nakarmił mnie nimi mój pierwszy ojciec i jeszcze to: w przeciwieństwie do "wszystkich?" może "wielu"? i wiem że to nie warsztat, ale te uwagi same się pchają przy czytaniu....
JWF Opublikowano 22 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2021 (edytowane) No właśnie, to "w przeciwieństwie do wszystkich" też mi się rzuciło w oczy. To tak jakby ktoś poznał myśli każdego człowieka, co jest niemożliwe. Edytowane 22 Października 2021 przez JWF (wyświetl historię edycji)
Koziorowska Opublikowano 22 Października 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Października 2021 (edytowane) @JWF Uwierz mi, w szaleństwie wszystko jest możliwe... Nie jest to jednak odpowiednie miejsce do spowiedzi. @Antoine W Tak, tam ma być "wszystkich". Są ludzie, którzy doświadczają więcej niż inni... Edytowane 22 Października 2021 przez Koziorowska (wyświetl historię edycji) 1
Koziorowska Opublikowano 22 Października 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Października 2021 PS Myślę, że na tym portalu tylko ja mam tak, hmmm, "bogatą" przeszłość. Ale tak jak wspomniałam wyżej, to nie temat do publicznej dyskusji... Pozdrawiam.
Somalija Opublikowano 22 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2021 @Koziorowska Ciekawe rozważania Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. .
Antoine W Opublikowano 22 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2021 @Koziorowska co do naszych przeszłości - założę się o prawą rękę, że wszyscy tu baaardzo mylimy się co do siebie ;) 2
Rekomendowane odpowiedzi