Ten utwór został doceniony przez użytkowników. aniat. Opublikowano 11 Października 2021 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 11 Października 2021 Bez ciebie jestem taka jesienna, przemoknięta deszczem i smutkiem. Z melancholią coraz dłuższą. Z uśmiechem krótkim. Powłóczę kaloszem starym po liściach skąpanych w błocie. Rozgniatam kolory jesieni w długiej, szarej tęsknocie. Bez ciebie jestem listopadowa. Nawet parasol mi nie służy. Strącam z rzęs krople wspomnień i topię je w kałuży. Snuję się babim latem, oplatam gałęzie mokre, a potem znowu tęsknię, szukam cię w jesieni i...moknę. Z samotną ławką w parku porozmawiam jak z siostrą. Przemoknięta deszczem i smutkiem, poczekam. Może wrócisz wiosną? 9
aniat. Opublikowano 11 Października 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Października 2021 @Piotr.Rosochacki Dziękuję za zainteresowanie i pozytywną opinię. Znowu miałam przerwę w pisaniu i czuję się niepewnie, ale takie opinie motywują. Jeszcze raz , dzięki. Miłego wieczoru.
aniat. Opublikowano 11 Października 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Października 2021 @Piotr.Rosochacki Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ok, sprawdzę czwarty wers. @aniat. a jak by było „ z uśmiechem za krótkim” - lepiej?
aniat. Opublikowano 11 Października 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Października 2021 @Piotr.Rosochacki Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
aniat. Opublikowano 11 Października 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Października 2021 @Piotr.Rosochacki Podoba mi się, ale jeszcze pomyślę. Dzięki Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
violetta Opublikowano 11 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2021 ładna melancholia, jesienią jest ładna.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 12 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2021 Witam - twój najlepszy wiersz - tylko brawo bić wypada - Pozdr. jesiennie.
aniat. Opublikowano 12 Października 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Października 2021 @Waldemar_Talar_Talar Ło matko, nie spodziewałam się…. Dziękuję i miłego, jesiennego.@valeria dziękuję, miło Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Maciej Wiśniewski Opublikowano 13 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2021 Wspaniały utwór prawie się popłakałem
aniat. Opublikowano 14 Października 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Października 2021 @Maciej Wiśniewski to sarkazm?
Rekomendowane odpowiedzi