GrumpyElf Opublikowano 27 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2021 (edytowane) czytam z nut od dawna gdy cudze melodie grasz cierpię pomimo wiedzy - fałszywe nuty to strach wybacz ciężko tak słuchać gdy w puste tembry dmiesz lecz wiedz będę nastrajać by poczuć harmonii dźwięk kiedyś - potężne słowo okrutna studnia bez dna jednak wybieram wpadać póki wybrzmiewa serc takt Edytowane 30 Września 2021 przez GrumpyElf (wyświetl historię edycji) 7
GrumpyElf Opublikowano 27 Września 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Września 2021 @Gosława no musiałam ;D
GrumpyElf Opublikowano 27 Września 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Września 2021 @Gosława Witaj w klubie. Mi często córeczka mówi, jak chcesz to śpiewaj mamo, i tak cię kocham. xD 1
corival Opublikowano 27 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2021 @GrumpyElf Nie da się dostroić do współbrzmienia, bez usilnych prób. Bardzo mi się podoba Twój tekst. Mimo, że o dysonansach, niezwykle pozytywny i brzmiący. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ojej, no coś Ty, na pewno nie jest tak... ;) Pozdrawiam :) 1
GrumpyElf Opublikowano 27 Września 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Września 2021 @corival Świetnie to ujęłaś - współbrzmienie. A co do śpiewania - kto może dorównać dziecku szczerością? Trzeba wziąć na klatę xD Pozdrawiam!
_M_arianna_ Opublikowano 28 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2021 @GrumpyElf Chyba trochę znam ten utwór. Przynajmniej początek. Pozdrawiam. 1
Gość Opublikowano 29 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A mi syn mówi: "ładnie śpiewasz, tato - mama się nie zna" xDDD Ta ostatnia strofa - mocna rzecz. Z czasem wpadamy coraz głębiej, a tam ciśnienie miażdży coraz bardziej. Łatwo zapuścić się na głębokość, z której zbyt ciężko będzie się wynurzyć.
JWFA Opublikowano 29 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2021 (edytowane) trochę mroczny ten wiersz, ale ciekawy "cierpię pomimo wiedzy" - często to właśnie wiedza wiąże się z cierpieniem Edytowane 29 Września 2021 przez JWFA (wyświetl historię edycji) 1
Nata_Kruk Opublikowano 29 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ... to jedyny punkcik, w którym za "jest", wolałabym, tak. A wiersz, podałaś tu dysonanse, nad "sklejeniem" których ktoś chce popracować, trzeba kibicować... Pozdrawiam. 1
GrumpyElf Opublikowano 30 Września 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Września 2021 @Marianna_ Samo życie, a jak jeszcze uszy szeroko otwarte na dźwięki, to znajomość murowana. :) Pozdrawiam Cię. @error_erros Gdyby nie to, że wiem jak śpiewasz, to musiałabym okazać solidarność jajników, a tak, wytrąciłeś mi to z ręki aka klawiatury! Ładnie pociągnąłeś dalej tę metaforę... Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @JWFA Masz rację, niewiedza to błogosławieństwo wybrańców. Miło mi Cię widzieć pod swoim tekstem :) Pozdrawiam @Nata_Kruk Nata, od razu skorzystałam ze wskazówki, dzięki. Też jestem za sklejaniem. Ściskam. 1
Rekomendowane odpowiedzi