Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Bal u redaktora

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

wszyscy pijani z prawa do lewa
z lewa na prawo wespół kołyszą
pionem umownym niczym ta godność
bez której dzisiaj tylu ich przyszło

ostatnie chylą się bruderszafty
pana kanalię prosi do tańca
już nie pan kłamca - po cóż tytuły
dla kumpli wszak on po prostu: kłamca

i tylko smutny jest solenizant
że trzoda którą tutaj zapędził
od kamer dzisiaj błoto ma z dala
a taką hańbę trudno spieniężyć

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Nie ukrywam, że inspiracją była impreza urodzinowa redaktora Mazurka z RMF-u :P Utwierdziła mnie ostatecznie w przeświadczeniu, że polityczne wojenki, które widzimy w mediach, to tylko cynicznie wyreżyserowane wojenki, które mają sprawić, że rzucimy się sobie do gardeł. A żołnierzyki z obu stron frontu śmieją się z nas potem przy wódce.

Dziękuję za kawę, właśnie wypiłem ;>

Zatrważające jest to, jak bardzo fałszywi są politycy, że z mównicy potrafią zwyzywać się od złodziei, mówić sobie nawzajem, że będą siedzieć, wisieć itd., a następnie przybijają sobie piątkę na wspólnych imprezach. Tak samo zatrważający jest red. Mazurek, który przecież slynie z masakrowania polityków, a zaprasza ich na swoje urodziny. Gdzieś w internecie widziałem celny komentarz tej sytuacji: to tak jakby policjant na swoje utodziny zapraszał bandziorów.

Dzięki.

@error_erros Dla dziennikarzy news jest bogiem, a przecież po czymś takim newsów na pęczki. Dawno temu rodzice poznali znanego dziennikarza i sławnego żeglarza i zaprosili go na imieniny taty. Niedługo potem w Trybunie Ludu ukazał się artykuł, jak polska inteligencja techniczna jest antyustrojowa, fałszywa i pije tylko szampana. Nie dodał, że ten szampan to był głównie radziecki. Ten redaktor zbierał kasę i poparcie na swój następny rejs i chciał pokazać swpje wiernopoddańcze poglądy. A red. M ma materiał na kilka artykułów. Pozdrawiam. 

Ja z niecierpliwością czekam, aż obecny system wreszcie upadnie i dzisiejsi "dziennikarze" TVP napiszą autobiografie, w których będą próbowali wytłumaczyć się z tego, że dali z siebie zrobić tak odrażające kreatury, jakimi są obecnie.

Dzięki. Myślę, że tam nie ma mowy o hipokryzji. Hipokryzja to jedno z tych pojęć, które z powodzeniem mieści się pod banknotem. Zupełnie jak godność.

Lubię czasem wystawić nos z tej swojej niszy. Wszak świat nie kończy się na złamanych serduszkach, beznadziei i nagrobkach ;>

Dzięki za odwiedziny!