Somalija Opublikowano 25 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2021 @[email protected] szczególnie podoba mi się ,,przetak promieni", ,,lenistwo na wodach", ,,złota bogini" i oczywiście ,,chmury z północy". A wiesz, że kos był kiedyś ptakiem leśnym ale przystosował się do życia blisko człowieka, jest troche takich zwierząt, którym... człowiek nie przeszkadza. Czytałam trzy razy; Gratuluję Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . 1
[email protected] Opublikowano 25 Września 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Września 2021 @Somalija Ago cudownie dziękuje za opinię, wiersz napisałem 1.10.2018 r. a jak widzisz czas nie zmienił postrzegania jesieni, ona wciąż będzie zachwycać kolorami. Dopóty, dopóki całkowicie nie zrzuci liściastej koszulki, później jest pusto i nostalgicznie. Miłego weekendu.
Somalija Opublikowano 25 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2021 @[email protected] Dziękuję, u mnie tak miło, jak u Ciebie niestety nie jest, widzę tę ognistą rozmowę pod wierszem Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . 1
violetta Opublikowano 25 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2021 fajnie o kosie, lato jest pełne energii, a jesień spowalnia:) choć u mnie jesień intensywna:)
Somalija Opublikowano 25 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2021 @Gosława możliwe, że mokra nie czytałam całej Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . Dobrego dnia .
[email protected] Opublikowano 25 Września 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Września 2021 @Somalija No tak, można to także w ten sposób postrzegać, gdzie koszulka tam emocje, ale liście żądzą się swoimi prawami natury, a nie emocji. Proszę o uśmiech Ago. @valeria Valerio, jeśli chodzi o kosa... spacerował i przestał, muszę zajrzeć czy kosy odlatują na zimę, tak mi go brakuje. Zawsze wycieczka przez pole, dziób, dziób i patrzy w okno, na końcu siada na ławce, ostrzy spracowany dzióbek i odlatuje. A rano od nowa. Wszystkiego Dobrego.
Somalija Opublikowano 25 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2021 (edytowane) @[email protected] Uśmiech, Grzesiu u mnie zawsze Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . (W tytule masz literówkę, przykro mi że to ja, ale tyle osób się przewinęło i nikt nic... ) Edytowane 25 Września 2021 przez Somalija (wyświetl historię edycji)
Anna_S Opublikowano 25 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2021 @[email protected] ładne, ale wole "wiosne" @[email protected] Co tu się rozpisywać, bardzo dobry wiersz. 1
[email protected] Opublikowano 25 Września 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Września 2021 @Somalija Ago a teraz może być? @Patrycja_M Nie jesteś Patrycjo wyjątkiem, także bardziej uwielbiam wiosnę, ale obie siostry wspaniale się uzupełniają. Jedna rodzi a druga ten zasiew niszczy, natura jest wspaniałym konstruktorem, tylko jej nie przeszkadzać. Miłego sobotniego wieczoru. 1
Somalija Opublikowano 25 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2021 @[email protected] Przepraszam, że to ja, ale miałam nadzieję, że ktoś lub Ty to zauważysz. Nie wytrzymałam, wybacz Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. .
[email protected] Opublikowano 25 Września 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Września 2021 @Somalija Gdyby tam było "u" Ago rozumiem, ale cóż, gdybym wszystkie znaki diakrytyczne poprawiał, nie miałbym czasu na pisanie wierszy. Wybaczam ha ha ha!
Gość Radosław Opublikowano 26 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2021 @Marek.zak1 Tak. Wiersz dobry do ciepłej, albo jak kto woli do kawy - na to żeby przysiąść. Jest i ciepło i momentami zabawnie (jak to Grzegorz ma w swoim stylu) i nawiazując do Twoje jwypowiedzi - refleksyjnie. Ach ta jesień. Pozdrawiam
[email protected] Opublikowano 26 Września 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Września 2021 @Radosław Radku refleksu nigdy nie miałem, na strzelnicy pod tarczę strzelałem. Pozdrawiam i to jest fakt autentyczny... odchylenie dolne.
Czarek Płatak Opublikowano 27 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2021 Ja zawsze zazdrościłem ptakom odlatującym na południe, ale ostatnio jakoś mniej. Pożary, upały, już nie chcę na południe, jak i upał lata nie jest już tak beztroski przypominając, że z roku na rok będzie tylko goręcej. Ale długich dni żal.. Pozdrawiam
[email protected] Opublikowano 27 Września 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Września 2021 @Czarek Płatak Przypomniałeś mi Czarku te bociany zabijane w jednym z krajów arabskich. Pozdrawiam ze smutkiem.
Nata_Kruk Opublikowano 29 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2021 .... no co nam złoci i żółci, jak nie jesień. Chwilami, jakby dialog, ale całość ciekawie ubrana w oznaki jesieni, no i Niemen na wstępie, ze swoimi mimozami, ach. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ... ta szczególnie dla mnie. Pozdrawiam. 1
Rekomendowane odpowiedzi