Antoine W Opublikowano 2 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2021 (edytowane) W świętym miejscu W świętym miejscu urodzeni. W świętym miejscu dorastamy. W świętym miejscu – pokochamy. W świętym miejscu …umieramy… W świętym miejscu bije serce. W świętym miejscu nigdzie więcej... Edytowane 2 Września 2021 przez Antoine W dot eater (wyświetl historię edycji) 3
Sylwester_Lasota Opublikowano 2 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2021 Wszystkie istoty powinny być ukontentowane. Pozdrawiam 1
Antoine W Opublikowano 2 Września 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Września 2021 @Sylwester_Lasota ...ślemy im dobrą karmę...
Sylwester_Lasota Opublikowano 2 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak, część z nich nas karmi, część nami się karmi. Reszta zjada się gdzieś po drodze. Szczytny zamiar, ale świat ożywiony jest zasadniczo niereformowalny, niestety. Tak mi się wydaje... a poza tym to całkiem niezły wiersz, z tym, że jednak osobiście zawęziłbym dedykacje do rodzaju ludzkiego. Chociaż też jestem przekonany, że do wielu nie dotrze... ale zawsze można próbować. Wszystkiego Dobrego :) 1
Antoine W Opublikowano 2 Września 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Września 2021 @Sylwester_Lasota Tak myślałem... ale jak oddzielić ludzi od człowieków (albo odwrotnie)? Dzięki za czytanie (mnie jako młodego człowieka - teraz pewnie bym tego tak nie napisał, bo mam podobne zdanie, o niereformowalności, do twojego)
Gość Opublikowano 3 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2021 @Antoine W Ja - zamiast w świętym - wolałbym chyba jednak: w przyjaznym.
Antoine W Opublikowano 3 Września 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Września 2021 @error_erros dobrze wiesz, że w tym wierszu to to samo... ;) nasza mała świętość nie tylko w wymiarze religijnym się rozpościera - ilu świętych chodzi i chodziło po świecie niedostrzegalnie... nie modlili się, ale sprawili że nikt nie płakał z ich powodu a wręcz przeciwnie :)
Gość Opublikowano 3 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mnie się po prostu sformułowanie "święte miejsce" kojarzy z takim miejscem, gdzie zaraz ludzie zaczynają się mordować :]
Rekomendowane odpowiedzi