bezsenna Opublikowano 12 Marca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 Wyjdź. Natychmiast, wyjdź. Gwałcisz samotność, Moją samotność. Zabijasz mnie mówiąc. Zabijasz to, co we mnie najlepsze. Wyjdź. Natychmiast. Wyjdź. Nie każ mi krzyczeć. Nie każ głośniej niż krzyczę od środka. Wyjdź.
Arkadiusz Nieśmiertelny Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 Uuu... bardzo mocne... i bardzo mi się podoba. Pozdrawiam Nieśmiertelności i miłości życzy - Nieśmiertelny
Michał Ziemiak Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 Trochę za bardzo histeryczne jak na mój gust, chociaż są smakowite kawałki np.: "Nie każ mi krzyczeć. Nie każ głośniej niż krzyczę od środka." Pozdrawiam!
vacker_flickan Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 mocno, ale wykrzyczane, dosadnie, do końca 5 razy powtórzone słowo „wyjdź”, mam wątpliwości, co do tego zabiegu, bo wolę jak poezja zasadza się na większej ilości i bardziej wysublimowanych środków dużo czasowników, jeśli jest ich za dużo, wiersz staje się mechaniczny urwane zdania - dobrze, ale w takiej sytuacji trzeba tak zbudować (nastrój), aby bez pisania czytelnik odebrał z tych „rwań” jakiś przekaz w tej postaci to trochę przypomina wywnętrzanie się, prostest, taki jak słyszymy na co dzień, terapeutycznie pozdrawiam
Antoni Leszczyc Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 Wykrzyczane - tak. Ale mnie zupełnie nie przekonuje. Same powtórzenia i wymienianki nocne. 'Nie każ głośniej niż krzyczę od środka' - to zachowac warto. Resztę, moim zdaniem, można pisać od nowa. Pozdrawiam, Antek
bezsenna Opublikowano 15 Marca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 dziękuję za wszystkie opinie. być może traktuję wiersz zbyt osobiście, ale postaram się przemyśleć. może coś jeszcze z tego wyjdzie;)
Rekomendowane odpowiedzi