Henryk_Jakowiec Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Wielu chciało być Batmanem lecz nie ja, nie cierpię bata więc niech Batman sobie dalej będzie tym obrońcą świata. Oczywiście w świecie fikcji komiks, film, radiowe fale gdzie jest super bohaterem lub figurką na regale. Ja tam, jako wiejski kmiotek kiedy być obrońcą trzeba mogę obić komuś mordę pięścią niczym bochen chleba. Nie potrzeba mi dwa razy mówić, kiedy ojciec prosi synu spuść gościowi baty skoro sam się o to prosi. Wola ojca mi rozkazem więc przekuwam ją na czyny i siarczyste tęgie razy im wymierzam za przewiny. Potem idę orać pole lub na łąkę pasać krowy a dzieciaki krzyczą za mną oto nasz bohater wsiowy. Ja urastam, jak topola nieba sięgam głową prawie gościu lepiej nie podskakuj bo i z tobą się rozprawię. 5
corival Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2021 @Henryk_Jakowiec Obić paszczę jest zadaniem, czy ojcowym poleceniem, w glorii chwały tej lokalnej mordobijca zapaleniec... Chyba dotąd się udało nie natrafić na sprawnego mordobijcę i zakałę, wojna będzie na całego. Pozdrawiam :) 1
Gość Franek K Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Te batmany, supermany To są dobre w Hameryce My tu w Polsce przeca mamy Widły, brony i kłonice
Henryk_Jakowiec Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2021 @corival Skoro sołtys to ciamajda, który z prawem ma na bakier, który za sołtysią pensję zachowuje się jak klakier wtedy ja obrońca ludu ustanawiam prawo siły by na naszej małej wiosce wszystkim równe szanse były. Serdeczne pozdrowienia od dziadka Henia - :) 2
Henryk_Jakowiec Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2021 @Franek K Oręż to nie byle, jaki i moc swoją też posiada nim to waśnie, kłótnie, spory rozwiązuje od pradziada ludność wiejska na zabawach oraz nieraz na weselach kiedy idą w ruch sztachety rzecz wiadoma, w jakich celach. Serdeczne pozdrowienia od dziadka Henia - :) 1
Gość Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2021 @Henryk_Jakowiec tam gdzie batman nie dojedzie pięścią chroni okolicę niepozorny lecz żarliwy super kmiotek - wiejski mściciel Ogromnie mi się podoba ten Twój wiersz. Nie mogę się doczekać, aż wrócę z pracy i przeczytam go żonie. Często czytam jej Twoje wiersze ;D
Henryk_Jakowiec Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2021 @error_erros Jeśli ma się we wsi posłuch to i w innych wioskach wiedzą z nim to nie ma, co zaczynać i jak trusie cicho siedzą. Dla mnie także się podobają w moich wierszach sceny z serii - momenty były? Niekoniecznie erotyczne a raczej bardziej satyryczne. Dawno już zauważyłem, że większość czytelników i komentatorów moich wierszy to płeć nadobna. Coś w tych wierszach odnajdują i nie ma w tym mojego uroku osobistego. Serdeczne pozdrowienia od dziadka Henia - :) Także dla małżonki.
corival Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2021 @Henryk_Jakowiec Tak to jest kiedy nie działa, argumentu żadna siła. Wtedy głos ludu wystawia mięśni argument, by była zrównoważona, zachwiana władzy miejscowej niemoc. Powszechnie akceptowana, zabawa w wioskową pomoc. Pozdrawiam :) 1
Henryk_Jakowiec Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2021 @corival Zapomniałem jeszcze wspomnieć, że mam siostrę i dwóch braci szkoda tylko, że są starsi i od lat już są żonaci. Takie tryjo z przywódczynią, która biegle włada szpadą to tak jakby muszkieterzy przed potyczką i ze swadą. Serdeczne pozdrowienia od dziadka Henia - :) @Gosława Coraz mniej jest takich zabaw co koloryt wiejski mają chociaż i na dyskotekach też się nieraz naparzają. Do remizy mam wstęp wolny jako strażak i ochotnik chociaż jestem niezły bajarz i do tego jeszcze psotnik. Serdeczne pozdrowienia od dziadka Henia - :) 1
corival Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2021 @Henryk_Jakowiec Wobec takiego tercetu, broniącego tu ludności, strach pokazać bez potrzeby i narażać stare kości. Pozdrawiam dziadka H:) 1
Henryk_Jakowiec Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2021 @corival Bez obawy, bo jeżeli ktoś, kto prawa tu nie łamie jest bezpieczny jak niemowlę, które leży przy swej mamie. Serdeczne pozdrowienia od dziadka Henia - :) 1
corival Opublikowano 20 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2021 @Henryk_Jakowiec Spokojniejsza się już czuję, po podobnym oświadczeniu. Kombinacji nie spróbuję przy przyjaznym nastawieniu. Pozdrawiam :) 1
Henryk_Jakowiec Opublikowano 20 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2021 @corival Każde z nas zadowolone bez urazy i bez żalu rozchodzimy się do domów po to aby żyć w realu. Serdeczne pozdrowienia od dziadka Henia - :)
Rekomendowane odpowiedzi