Henryk_Jakowiec Opublikowano 12 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2021 Na łapu-capu chwycił za pióro bezmyślnie wenie dał ultimatum bo w jego głowie zakiełkowało coś, co on chciałby przedstawić światu. Zaspana wena ciągle ziewając także bezmyślnie wizje mu snuła mocno złorzecząc, że ją obudził tuż po północy ten safanduła. Poeta ciągle był przekonany że wiersz swój pisze z wielkim polotem po napisaniu popadł w depresję lecz nie od razu a chwilę potem. Zbeształ swą wenę za nieudolność o sobie nawet słowem nie wspomniał chociaż powinien zrobić to zaraz kiedy wytrzeźwiał i oprzytomniał. Ten wiersz niech będzie takim przykładem, że nie należy na siłę tworzyć tym bardziej, kiedy jest się na rauszu pisanie lepiej w czasie odłożyć. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
corival Opublikowano 12 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2021 @Henryk_Jakowiec Wenę przeprosić poeta musi, wyrwał biedaczkę ze snu głębokiego, oskarżył jeszcze, teraz pokusić czas na rytuał pokonanego. Pozdrawiam :) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk_Jakowiec Opublikowano 12 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2021 @corival Jest typ ludzi, którzy nigdy nie ocenią swojej winy uważają, że jej nie ma a więc, za co przeprosiny. Pozdrawiam :) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
corival Opublikowano 12 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2021 @Henryk_Jakowiec Wena, dama dumna wielce, szybko nauczy go manier, nie pomoże przy butelce i poza nią tworzyć wcale. Pozdrowiam :) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk_Jakowiec Opublikowano 12 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2021 @corival Tak, to dobry jest argument ale także broń dwusieczna bo poeta może stwierdzić od dziś wena mi zbyteczna. Pozdrawiam ;) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Antoine W Opublikowano 12 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2021 @Henryk_Jakowiec Aleś pan mnie trafił tym tekstem w śródokręcie... Bo nie tylko "tam" ale i na "tym" forum coś takiego odwaliłem i było mi wstyd... Mądry wiersz! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
corival Opublikowano 12 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2021 @Henryk_Jakowiec I nareszcie urlop będzie miała dama, czas dla innych. Z pewnością z ulgą zdobędzie dla siebie chwil parę przyjemnych. Pozdrawiam :) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk_Jakowiec Opublikowano 12 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Błąd można zwalczyć na dwa sposoby pierwszy to winę przyjąć z pokorą drugi to wszystko zwalić na innych tak, tak, niech oni się za łby biorą. Serdeczne pozdrowienia od dziadka Henia - :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk_Jakowiec Opublikowano 12 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2021 @corival Nic z tych rzeczy moja droga wena nie ma odpoczynku ona zawsze musi wtrącić swoje zdanie po przecinku. Przed nim także, bo ma we krwi swą służebność dla poety przed nią drzwi się nie zamyka przez szacunek dla kobiety Serdeczne pozdrowienia od dziadka Henia - :) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
corival Opublikowano 12 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2021 @Henryk_Jakowiec Ładna sprawa się wydała, służyć damie nakazują, wena więc zdecydowała: niechaj sami słowa kują. Ona sobie z dala będzie patrzyła na wszystkie wyniki, mrucząc pod nosem naprędce złożone wersy, strofiki. Pozdrawiam dziadka Henia :) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk_Jakowiec Opublikowano 12 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2021 @corival Wena musi mieć przy sobie choćby nawet i szubrawca bo nie ona, ale to on figuruje, jako sprawca wiersza, który jest czasami zwykłym gniotem lub miernotą bo to przecież jego podpis figuruje pod ramotą. Serdeczne pozdrowienia od dziadka Henia - :) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
corival Opublikowano 12 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2021 @Henryk_Jakowiec Wenie sprawca nie potrzebny, dama pływa sobie w słowach, lgną do niej pomysłów setki, po co jej ten autograf. Za to sprawca, choćby gniota, jak krwi w ciele potrzebuje. Kto więc sługą jest w przymiotach? Panem kto się deklaruje? Pozdrawiam dziadka Henia :) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk_Jakowiec Opublikowano 12 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2021 @corival Sama wena jest iluzją jest wytworem wyobraźni niby jest, ale jej nie ma bo to tylko część mej jaźni. Z tego wniosek oczywisty żyć w symbiozie ze mną musi i dlatego swoim zmysłem do współpracy ciągle kusi. Serdeczne pozdrowienia od dziadka Henia - :) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
corival Opublikowano 12 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2021 @Henryk_Jakowiec I schodzimy już na ziemię z naszych górnolotnych myśli, wyobraźnia niesie siemię, umysł przekuwa i czyści. Pozdrawiam dziadka Henia :) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2021 @Henryk_Jakowiec Bardzo bym chciał rzucić jakąś rymowankę, by tradycji stało się zadość, ale nie mam dzisiaj głowy do zabawnych wierszyków. Proszę o wybaczenie, napiszę tylko: dobry wiersz! ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk_Jakowiec Opublikowano 12 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2021 @error_erros Tak też zawsze być powinno nic na siłę a z intencją brać należy oraz działać w zgodzie z sensem i frekwencją. Serdeczne pozdrowienia od dziadka Henia - :) @corival Lniany obrus rozścielony siemię talerz zaścieliło czysto, schludnie i rodzinnie oby zawsze już tak było. Serdeczne pozdrowienia od dziadka Henia - :) 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
corival Opublikowano 12 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2021 @Henryk_Jakowiec Nie będę już burzyła tak zgrabnego zakończenia Henryku. Pozdrawiam :) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Antoine W Opublikowano 12 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2021 @Henryk_Jakowiec z pokorą przyjąłem winę i napisałem że to nie moja wina bo upiłem się winem... i tak oto z tej przyczyny nie ma tutaj mojej winy I dziękuję za pozdrowienia od bystrego dziadka Henia :) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk_Jakowiec Opublikowano 12 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2021 @Antoine W Wina z winą bym nie łączył bo mu bukiet się zaburzy a ja się pomału zwijam i szykuję do podróży bo choć droga niedaleka gdyż na RODOS z mej dzielnicy w piątek wiozą autobusem mnie miejscowi przewoźnicy. Serdeczne pozdrowienia od dziadka Henia - :) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zakończenie zawsze w cenie co by ono nie kończyło byleby przed zakończeniem choć obojgu było miło. Serdeczne pozdrowienia od dziadka Henia - :) 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi