Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

O WODNIKU

WarszawiAnka

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 miesiące temu...

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Zmierzamy w kierunku, którego nie ma. Palimy - pochodnią w pustym piecu. Wypuszczamy ku niebu gołębie - strzelając sobie nawzajem w żebra.  Myślę.  Myślenie to staruszka pokrzywiona artretyzmem. Albo pielgrzym - co roku posuwający się o jedno ziarnko bliżej NIE-PRAWDY. Zadanie nie jest trudne, gdyż mędrzec ten pielgrzymuje po plaży. Połknęłam kapsułkę do prania. Włókna nieczystego sumienia - nadal niedoprane, jednak nie narzekam na jakąkokwiek niestrawność. Przy windzie chłopiec z pluszowym rekinem. Rozpoznaję: mój syn. Oddałam go do sierocińca, gdy doszłam do wniosku, że będzie musiał dźwigać moje problemy. Zostanie mistrzem wagi piórkowej.  Jestem matką samotną, ale i honorową: nigdy nie prosiłam o alimenty, raz tylko mi się rzekło: Synu, jeśli będziesz czegokolwiek potrzebował od tego bezdusznego kobieciarza, który cię spłodził, to zwracaj się do niego: 'Ojcze nasz ...'   
    • Młodość?  Wydarza się wtedy, gdy życie nie wie jeszcze, jakie w nim drzemiesz moce ...  
    • @Dekaos Dondi Rozumiem. Od razu wiedziałem, o kogo Ci chodziło. :)
    • @Wędrowiec.1984 ↔ W taki razie→sorry!→Po prostu jak widzę datę →1984, to odruchowo mam skojarzenie z książką→:Rok 1984→Orwella i filmem:)    
    • poranek deszczem chlupoce niebo tęskni wraz ze mną  liście nocą jeszcze zszarzałe  po deszczu nawet osnute kurzem  skrywają w tkankach nie zieleń lecz ciemność   nowe powietrze  świeże powietrze  słońca nie widać - może to lepiej   kiedyś lubiłam dżdżyste poranki  spało się dobrze w chmurnej zalewie    a teraz nie wiem   zasnąć nie mogę  płaczę i tęsknię  męczę się sobie 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...