Henryk_Jakowiec Opublikowano 1 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2021 Dziś w zastępstwie weny ego namawiało mnie do tego bym wbrew woli przeciw sobie zrobił to, lecz ja nie zrobię. Otóż ego wymyśliło i bez przerwy mnie mamiło bym napisał wiersz a potem za to mnie obsypie złotem. Gdyby mą posturę mikrą ktoś, kto robiłby to z ikrą obsypywał z wysokości to by mi połamał kości. Los uderza mnie po krzyżu więc na co dzień ja w negliżu paraduję z braku kasy lecz na złoto jam nie łasy. Tym, kim jestem pozostanę i choć złota nie dostanę nadal będę bardzo skromny a przez skromność wiekopomny. Chcę być dobrze zrozumiany bo choć tekst jest zrymowany nie nazywam go wierszykiem co podkreślam wykrzyknikiem! 3
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 1 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2021 Witam - cały Heniu - kolejne udane pisanie - tak trzymaj - Pozdr. zadowoleniem. 1
corival Opublikowano 1 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2021 @Henryk_Jakowiec Tak, nie wiersz ów, wierszowany, bardzo, bardzo jest udany, popędzany wykrzyknikiem. Całkiem zgrabnych słówek plikiem. Pozdrawiam :) 1
Henryk_Jakowiec Opublikowano 1 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2021 @Waldemar_Talar_Talar @Waldemar_Talar_Talar Trzymam mocno z całej siły wiersz kolejny o tym powie co nowego się wykluło w mojej poetyckiej głowie. Pozdrawiam :)
Henryk_Jakowiec Opublikowano 1 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2021 @corival Słowo do słowa i jest połowa a chcąc mieć więcej trzeba goręcej te słowa mnożyć żeby ułożyć utworek mały lecz okazały. Pozdrawiam :) 1
corival Opublikowano 1 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2021 @Henryk_Jakowiec Serce podpowie, a wena popchnie, głowa ułoży i nie pochopnie słowa dobierze, kiedy Henryku złożysz do kupy myśli bez liku. Pozdrawiam :) 1
Henryk_Jakowiec Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2021 @corival Kolekcjonerską w sobie mam żyłkę więc co zaświta w mej "mądrej" głowie zacznę gromadzić bez segregacji a potem odsiew, słowo po słowie. Odrzucę chwasty, słowne łamańce to co zostanie ułożę w zdania ze zdań się skleci, choć kilka zwrotek i prześle, innym do poczytania. Pozdrawiam :) 1
corival Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2021 @Henryk_Jakowiec Czytać będziemy z wielkim zajęciem, HeJa podrzuca nie puste treści, ze słów kiełkuje myśli przejęcie, i wyobraźnię pomysł popieści. Pozdrawiam :) 1
Henryk_Jakowiec Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2021 @corival Właśnie za chwilę dodam kolejny kosmiczny utwór mej wyobraźni ale targają mną wątpliwości czy ufoludek chce tej przyjaźni pierwszy krok został już postawiony i propozycja pismem złożona a ja wciąż czekam na informację która planeta tego dokona. Pozdrawiam :)
Rekomendowane odpowiedzi